Lohja täynnä kesäisiä Suomi 100 -tapahtumia

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Paikkarin torppa, Sammatti, Suomi 100 Uusimaa
Paikkarin torppa, Sammatti. Kuva: Tuula Palaste / Uudenmaan liitto

Lohja on heinäkuussa todellinen Suomi 100 -tapahtumien runsaudensarvi. Kuukauden käynnistää laaja Perinne ja tulevaisuus tapahtumakokonaisuus, ja loppukuusta vuorossa on liikkuvan kuvan festivaali. Välissä ehtii vierailla työväentalon kesänäyttelyssä, kansanmusiikkikonsertissa ja nykytaidetapahtuma Paikkari Performancessa.

Näyttävä Perinne ja tulevaisuus -tapahtumakokonaisuus käynnistyy 1.7. kulttuuritapahtumalla Paikkarin torpalla, Elias Lönnrothin kotikonnuilla. Ohjelmassa on opastettu kulttuurikävely, luentoja paikallishistoriasta ja Lönnrothin elämästä sekä Eeva Joenpeltoa Vaahterateatterin dramatisoimana.

Seuraavana päivänä voi jatkaa Sampojuhliin, joissa voi nauttia monipuolisista musiikkiesityksistä, laulaa itse mukana kansanlaulukirkossa ja kuunnella kahvitarjoilun lomassa valtionarkistonhoitaja Jussi Nuortevan puhetta menneisyyden ja nykyisyyden suhteesta. Paikkarin torpalla voi nautiskella myös kansanmusiikista 8.7. Sammon taonta -tapahtumassa tai kokea, miten nykytaidetapahtuma Paikkari Performancessa ottaa haltuun historiallisen miljöön 15.7.

Sammatin työväentalon kesänäyttely on auki lähes koko heinäkuun. Pekka Kainulaisen työhuoneella suomalainen kansanrunous, Amorphis-lyriikat ja nykytaiteen kuvat luovat siltaa aikojen yli. Tapahtumarikkaan kuukauden päättää Liikkuvan kuvan festivaali 28.–29.7. Festivaaleilla nähdään mytologia-aiheisia filmatisointeja sekä yksi yleisön toiveuusinta viime vuodelta.

Lisätietoja

Tutustu tarkemmin Lohjan Suomi 100 -kesään