Äänestä vuoden innostavinta vesistötekoa 18.9. mennessä

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

100 suomalaista vesistötekoa -kampanjan tavoitteena on lisätä tietoisuutta Suomen vesistöjen tilasta ja kunnostustarpeista sekä kannustaa meitä vaalimaan tätä merkittävää kansallisomaisuuttamme. Kampanjan aikana kerättiin ilmoituksia vesistöteoista ja mukaan saatiinkin vaikuttava lista erilaisia tekoja, joista voi nyt äänestää omaa suosikkiaan.

Äänestä nyt omaa vesistösankariasi

Vesistökampanjan loppuhuipennuksena toimii Helsingissä 1. lokakuuta järjestettävä Silakkasoutu. Tapahtumassa palkitaan kolme eniten ääniä saanutta vesistötekoa. Tunnustukset jakaa ympäristöministeri Kimmo Tiilikainen. Töölönlahdelta Kauppatorille suuntaava soututapahtuma on hyväntekeväisyystempaus, jolla kerätään varoja vesiensuojeluun yhdessä työ- tai harrastusporukoiden kanssa. Tapahtuman suojelijoina ovat Suomen tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio. Soutu on myös osa Stadin Silakkamarkkinoita.

100 suomalaista vesistötekoa -kampanjasta vastaavat Suomen rotarit, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Suomen vesiensuojeluyhdistysten liitto, valtakunnallinen vesistökunnostusverkosto ja Suomen ympäristökeskus SYKE.

> Katso vesistökampanjan ehdokkaat ja äänestä omaa suosikkiasi 18.9. mennessä

Lisätietoja

Sata suomalaista vesistötekoa