Altian juhlatuotteet tukevat taidetta, maataloutta ja metsää

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Altia Winegallery

Suomi 100 -kumppaniyritys Altia tuo markkinoille juhlatuotteita satavuotiaan Suomen kunniaksi. Osuus tuotteiden myynnistä lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen.

Wine Gallery Suomi Finland 100 -viinisarjaan kuuluvat ranskalainen samppanja, valkoviini ja punaviini. Viinit on valinnut 12 asiantuntijaa. Viinit sopivat sekä perinteisten suomalaisten ruokalajien että modernimpaa keittiötä edustavien ruokien kumppaniksi. Viinien etikettejä koristavat Tove Janssonin vuonna 1947 maalaamat freskot Juhlat maalla ja Juhlat kaupungissa.

Altia valmistaa myös klassikkotuotteistaan Koskenkorvasta ja Jaloviinasta erikoiserät juhlavuotta varten.

Tukea taiteelle, maataloudelle ja metsälle

Osa viinien myyntituloista lahjoitetaan Helsingin taidemuseolle. Koskenkorva Sata -tuotteen lahjoituskohde on Agronomiliiton säätiö suomalaisen maatalouden ja sitä edistävän tutkimuksen tukemiseen. Jaloviina Tammen tuotoista osa annetaan WWF:n metsänsuojeluhankkeeseen liittyvään talkootoimintaan.

Tuotteet ovat Alkon valikoimissa koko juhlavuoden ajan. Lisäksi niitä voi löytää ravintoloista ja tapahtumista. Alkoholijuomatalo Altia on ollut osa suomalaista juoma-alaa ja -kulttuuria 1880-luvulta lähtien. Sen tavoitteena on edistää modernia, vastuullista pohjoismaista juomakulttuuria.

Lisätiedot

Hankkeen tiedot
www.vuosisadanviini.fi