Avustusta kahdeksalle uusmaalaiselle Suomi 100 -hankkeelle – Viimeisellä hakukierroksella runsas osanotto

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Kuva: Suomi 100 / Suvi-Tuuli Kankaanpää
Kuva: Suomi 100 / Suvi-Tuuli Kankaanpää

Uusmaalaiset juhlavuoden hankkeet hakivat innokkaasti maakunnan kanavoimaa Suomi 100 -avustusta. Tammikuun lopussa päättyneen viimeisen hakukierroksen jälkeen avustusta myönnettiin kahdeksalle hankkeelle yhteensä 20 000 euroa.

Avustusta saivat seuraavat hankkeet:

  • Från 0 till 100 med finlandsvensk barnmusik, Pro Culturae rf
  • Nuorten mykkäelokuva Väinämötär, Vihdin kuvataidekoulu
  • Popkalaset, Finlands Svenska Ungdomsförbund
  • Kino Iglun elokuvafestivaalit, Elokuvakerho Kino Iglu ry
  • Suomi 2017 – Arvorulettia?, Kalliolan kannatusyhdistys ry
  • Nuoret muslimit -näyttely, Helena Oikarinen-Jabal
  • Uusmaalaiset nuorten ruokaperinne, Pro Agria Etelä-Suomi ry / Maa- ja kotitalousnaiset
  • Lasten ja seniorien sarjakuvakirjeenvaihto, Suomen sarjakuvaseura ry

Viimeiset avustuksen saajat valittiin 187 hakijan joukosta. Hakijoista 47 oli mukana jo edellisellä hakukierroksella. Avustusta haettiin yhteensä 1,3 miljoonaa euroa ja hankkeiden kokonaisbudjetti oli 6,9 miljoonaa.

– Viimeiseen arviointiin saatiin erittäin paljon hyviä hakemuksia, mutta vain pienelle osalle voitiin tarjota avustusta. Jatkossa keskitymme kertomaan Uudellamaalla toteutuvista hienoista hankkeista suurelle yleisölle, Uudenmaan aluekoordinaattori Virpi Martikainen valaisee liiton Suomi 100 -työn jatkumista.

Tutustu avustushakuun osallistuneisiin hankkeisiin

Avustusta maakunnan joka kolkkaan

Lähes vuoden kestäneen avustushaun aikana Uudenmaan liitto sai yhteensä 255 hakemusta, joista osa osallistui useammalle kuin yhdelle hakukierrokselle. Avustusta haettiin 2,07 miljoonaa euroa ja hankkeiden kokonaisbudjetti oli 10 miljoonaa.

Avustusta jaettiin yhteensä 150 800 euroa. Summa jakautui 23 hankkeen kesken. Hakemuksia tuli kaikista Uudenmaan kunnista, mutta luonnollisesti eniten suurista kaupungeista. Teemoista suosituin oli taide ja kulttuuri.

Avustuksen myöntämisessä painotettiin uusmaalaisten erityispiirteiden näkymistä, alueellista vaikuttavuutta ja yhteishengen luomista. Hankkeet arvioitiin myös maakunnan juhlavuoden kokonaisuuden kannalta, jotta ne jakautuivat alueelle tasapuolisesti sisällön ja sijainnin puolesta. Ehdotuksen avustettavista hankkeista teki Uudenmaan Suomi 100 -ohjausryhmä. Avustuksesta päätti maakuntajohtaja.

Suomi 100 -ohjelmaan ehtii vielä mukaan

Vaikka Uudenmaan avustushaku onkin nyt päättynyt, pienen tai suuren projektinsa voi edelleen liittää mukaan valtakunnalliseen Suomi 100 -ohjelmaan. Edellytykset ja ohjeet ovat suomifinland100.fi-sivustolla. Uudeltamaalta ohjelmassa on mukana jo yli 1 200 hanketta, mutta mukaan mahtuu lisääkin.

– Ohjelmaan liittyminen kannattaa, sillä silloin hankkeet saavat mahdollisuuden näkyä Uudenmaan Suomi 100 -kanavissa. Toivottavasti kuulemme mahdollisimman monesta hankkeesta, jotta voimme kertoa niistä eteenpäin, kannustaa viestintäsuunnittelija Kosti Keistinen Uudenmaan liitosta.

Lisätietoja

Virpi Martikainen, Uudenmaan Suomi 100 -aluekoordinaattori, puh. 050 4365 544
Kosti Keistinen, viestintäsuunnittelija, puh. 040 635 8249