Finlayson etsii Suomen leijonalle jälkikasvua

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

100 leijonaa Suomelle
Suomen vaakunastakin tuttu leijona on keskeinen itsenäisen Suomen symboli. Historiallinen leijona on peräisin 1100-luvun Espanjasta ja on tullut meille Ruotsin kautta. Leijona on symboloinut monia asioita, kuten valtiota, demokratiaa ja suomalaista periksiantamattomuutta.

Finlayson haluaa palauttaa 100 leijonaa Suomelle -hankkeessa leijonan jälleen koko kansan omaisuudeksi. Yrityksen mukaan arkikäytössä leijonasymbolin ympärille on muodostunut syrjivää ilmapiiriä ja suvaitsemattomuutta. Juhlavuoden kampanjassa etsitään vähintään sata uuden sukupolven moni-ilmeistä leijonaa.

– Arkikäytössä leijonamme on valitettavasti joutunut vääriin käsiin: sen ympärille on rakennettu rasistisia mielleyhtymiä ja siten se on viety kauemmaksi meiltä muilta suomalaisilta. Samalla koko isänmaallisuus käsitteenä on saanut aggressiivisia ja suvaitsemattomia piirteitä. Satavuotias itsenäinen Suomi on monimuotoinen ja monikulttuurinen, ja haluamme, että jokaiselle suomalaiselle löytyy leijona, johon samaistua, sanoo Finlaysonin toimitusjohtaja Jukka Kurttila.

Finlayson kutsuu kaikki suunnittelemaan uusia leijonia, jotka kuvaavat juuri niitä ominaisuuksia, joita suomalaiset toivovat liittyvän isänmaallisuuskäsitteeseen seuraavaksi sadaksi vuodeksi. Suunnitelma voi olla piirros, valokuva tai vaikkapa 3D-malli. Ehdotuksen voi jättää 100 leijonaa Suomelle -sivustolla. Uusien leijonien haku päättyy 31.1.2017. Leijonatyöt julkistetaan keväällä 2017.

Lisätietoja

www.100leijonaa.fi