Haluaisitko neuloa villasukat vastasyntyneelle?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Vauvan villasukat kuva Pixabay

Neulo naperolle -kampanjassa kerätään villasukkia, tumppuja, myssyjä, peittoja sekä muita neuleita Vantaan neuvoloiden jaettavaksi kaikille vuonna 2017 syntyville vantaalaisvauvoille. Vuosittain Vantaalla syntyy noin 2 650 vauvaa, joten käsitöitä tarvitaan melkoinen määrä.

Kampanjan idea lähti niin sanotuista junasukista.

– Kerrotaan, että sota-aikana oli eräs käsityönopettaja istunut evakkojunassa vastapäätä naista ja pientä vauvaa. Opettajan kävi sääliksi paljasjalkaista lasta, ja niin hän purki omaa villatakkiaan ja neuloi pienokaiselle sukat siltä istumalta, kertoo Vantaan ennaltaehkäisevän terveydenhuollon ylilääkäri Pirjo Pennanen.

Neuletöitä otetaan vastaan vuoden loppuun saakka. Muutamat yhdistykset ovat jo lahjoittaneet neuvoloihin sukkia ja tumppuja, joita ovat talkoilla tehneet.

– Neuletöitä tarvittaisiin kuitenkin vielä lisää, sillä Vantaalla syntyy vuosittain lähes kolme tuhatta vauvaa, Pennanen sanoo.

– Keräyksellä on myös symbolinen arvo. Voimme kunnioittaa 100-vuotiasta Suomea ja toisaalta suunnata ajatukset seuraaviin sukupolviin. Sukilla toivotamme vastasyntyneet tervetulleiksi tähän yhteisöön, Pennanen summaa.

Vastasyntynyt ”Jytky” Konttinen sai ensimmäisenä Neulo naperolle -kampanjan villasukat.
Suomen satavuotiskampanjassa Vantaan kaupunki innostaa vapaaehtoisia neulomaan sukkia kaikille juhlavuonna syntyville lapsille.

Lisätietoja hankkeesta

Mihin toimitan valmiit käsityöt?

Kuva: Pixabay