Helmikuun kasvo Janna puhuu rakkauden puolesta

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Janna

Teksti: Jani Honkonen
Kuva: Nana Simelius / Universal Music Finland

Janna on suomalainen laulaja, joka tunnetaan kenties parhaiten hiteistä Anna mä puhallan, Läpinäkyvä, Tytöt lähtee tanssimaan ja Sä et ole hullu. Suomen juhlavuonna Janna toimii Vantaan kaupunginmuseon Rakkauden tiloja -näyttelyn kummina. Näyttelykummit ovat vuorovaikutuksessa yleisön kanssa ja herättävät keskustelua näyttelyn teemoista.

Vantaalla lapsuutensa viettänyt nainen on innoissaan roolistaan Rakkauden tiloja -hankkeessa:

– Näyttelyssä on paljon liikuttavia tarinoita ja minusta se onkin ihanaa, että ihmiset jakavat niitä. Monet saavat kuvista ja tarinoista varmasti iloa ja liikutusta, kun käyvät niitä katsomassa. Janna toivookin, että voimme yhdessä onnitella 100-vuotiasta kotimaatamme eri tavoin juhlavuoden aikana.

Vuodesta 2007 asti musiikkia julkaissut nainen odottaa vuodelta 2017 paljon myös oman uransa kannalta.

– Uutta musiikkia on tulossa tänä vuonna paljon. Pari uutta biisiä julkaistaan lähiaikoina ja uusi albumi on tulossa. Omien kappaleiden lisäksi Janna tekee tänä vuonna yhteistyötä muun muassa Tuomas Kauhasen kanssa. Kaksikolta ilmestyi pari viikkoa sitten uutuuskappale Jano. Jannalla on siis monta rautaa tulessa ja onkin mielenkiintoista nähdä, mitä vuosi 2017 hänelle musiikin saralla tuokaan tullessaan.

100-vuotias Suomi ja itsenäisyys ovat Jannalle tärkeitä asioita, joista hän on aidosti kiitollinen. Suomalaisiksi sankareikseen laulaja mainitsee sotaveteraanit.

– Olen luonnollisesti ylpeä itsenäisyydestämme ja siitä on kiittäminen heitä, jotka taistelivat sen puolesta sodissa. Olisi hankala nostaa ketään yksittäistä henkilöä suomalaiseksi sankarikseni, joten sanon sotaveteraanit, koska kunnioitan heitä suuresti. Myös oman alansa ihmisiä Janna arvostaa ja jatkaa:

– Kun toimin itse kulttuuri- ja musiikkialalla, niin olen lapsesta asti katsonut oman alani ihmisiä ylöspäin ja sieltä ne omat idolitkin löytyvät.

Rakkausteema yhdistää neljää museota

Neljä uusmaalaista museota juhlistaa 100-vuotiasta Suomea rakkauden sanoman voimin. Ajatus Lottamuseossa, Hotelli- ja ravintolamuseossa, Teatterimuseossa ja Vantaan kaupunginmuseossa ystävänpäivänä avautuvasta Rakkauden tiloja -näyttelystä lähti museoiden yhteisestä halusta muistella ja juhlistaa itsenäisyyttä jonkin muun kuin sotien tai valtiomiesten kautta.

Hankkeeseen kuuluvat neljä rakkausaiheista näyttelyä: Rakkauden nälkä, Avaa sydämesi!, Näytelty rakkaus sekä Tunteiden kiitotiellä, jonka kummina Janna toimii. Hankkeen muita näyttelykummeja ovat näyttelijä Krista Kosonen, Vuoden pakolaisnainen 2015 Theresa Ngouth ja kansanedustaja Jani Toivola.

Alla olevalla videolla Janna puhuu rakkaudesta ja kertoo, minkä esineen hän valitsi Rakkauden tiloja -näyttelyyn.

Lisätietoja

rakkaudentiloja.fi
janna.fi