Huhtikuu on lastenkulttuurin juhlakuukausi Sipoossa

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Kirjat

Huhtikuussa Sipoo täyttyy kirjallisuudesta ja muusta kulttuurista, kun Suuren lukuseikkailun tapahtumakiertue saapuu paikkakunnalle kuukaudeksi.

– On meille ylpeydenaihe, että kiertue alkaa Sipoosta, kommentoi Sipoon kulttuuritalo Lilla Villanin toiminnanjohtaja Petri Pöyhönen. Erilaisia esityksiä voi käydä katsomassa Nikkilän pääkirjastossa, Söderkullan kirjastossa ja kulttuuritalo Lilla Villanissa. Pöyhönen on innoissaan, kun mukaan on saatu monia eri toimijoita.

– Haluamme tarjota eri kohdeyleisölle erilaista toimintaa. Meillä on laadukasta ohjelmaa lapsiperheille, mutta myös aikuisille, Pöyhönen avaa kuukauden tapahtumia.

Sipoossa nähdään esimerkiksi Pikku Kakkosesta tuttu Katti Matikainen lukemassa satuja, nukketeatteri, kirjailijavieraita, laulua, soittoa ja tarinankerrontaa. Lisäksi esillä on Suomi 100 Kuvitustaiteen klassikot- ja Tarinoiden puisto – 18 nykykuvittajaa -näyttelyt sekä Pikku Kakkosen juhlanäyttely.

Kaiken hulinan keskiössä lasten ja nuorten lukeminen

– Toivon, että kiertueen myötä lukemisen tärkeys tulisi tutuksi kaikille Sipoossa, Pöyhönen sanoo. Tapahtumiin osallistumisen kynnystä onkin madallettu, sillä kuukauden ohjelmiin osallistuminen on maksutonta.

– Näin tapahtumiin osallistuminen on mahdollista kaikille, Pöyhönen kommentoi. Kielimuuriakaan ei pitäisi syntyä, sillä Sipoon ohjelmasisällöissä on haluttu ottaa erityisesti kaksikielisyys huomioon.

Suuri lukuseikkailu Sipoossa on osa Lastenkirjainstituutin ja Lukukeskuksen yhdessä koordinoimaa Suuren lukuseikkailun tapahtumakiertuetta, joka kulkee lastenkulttuurikeskuksissa ympäri Suomen Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. Lilla Villan on koko perheen kulttuuritalo Sipoon Nikkilässä.

Ohjelma

5.–27.4.2017 Tarinoiden puisto – 18 nykykuvittajaa | Topeliussali, Pohjoinen koulutie 2, Nikkilä
5.–27.4.2017 Suomi 100 Kuvitustaiteen klassikot | Söderkullan kirjasto, Amiraalintie 2, Söderkulla
6.–27.4.2017 Pikku Kakkonen 40 v. Älä lopeta leikkimistä | Lilla Villan, Jussaksentie 16, Nikkilä

To 6.4. klo 10 Satutunti ja näyttelyn avajaiset, n. 90 min. Katti Matikainen avaa Lilla Villanin Pikku Kakkosen 40-vuotis juhlanäyttelyn ja lukee satuja lempeästi huumorin keinoin. Lilla Villan.

La 8.4. klo 10 Nukketeatteri Ofelia: Reetu & Lola 45 min. yli 3 v/ EXTRA KLO 11:30 Reetun ja Lolan levynjulkkari-konsertti! Lilla Villan.

Ti 11.4. klo 18 Kirjailijavieras: Katri Tapola Suuri Lukuseikkailun kirjailijavieras Katri Tapola esittelee uuden kirjansa Oivan Pallo. Lilla Villan.

Ke 12.4. klo 18 Mini-Kirlittan: Adalmiinan helmi Topeliuksen klassikkosatu Helena Hasselblattin dramatisoimana monologiversiona. Söderkullan kirjasto.

Pe 21.4. klo 10 Tarinoiden Arkku – Meressä ja ilmassa 45 min. yli 3 v/Eppel&Peppel yhdistää esityksessään laulua, soittoa ja tarinankerrontaa Lilla Villan.

Kaikki tilaisuudet ovat maksuttomia. Järjestelyistä vastaavat Lilla Villan ja Sipoon kirjasto.

Lisätietoja

Lilla Villan, 044 728 4897
Ilkka Nyqvist, 09 2353 7027

Suomi 100 Sipoon verkkosivuilla