HUS kahvittaa, liputtaa ja valaisee satavuotiaan kunniaksi

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Valaise_pexels-photo-137219

HUS juhlistaa 100-vuotiasta Suomea kahvituksella, liputuksella, juhlavalaistuksella sekä videosarjalla.

Sinivalkoisia kahvihetkiä henkilöstölle ja potilaille

HUS:ssa järjestetään kaikilla viidellä sairaanhoitoalueella juhlatilaisuudet itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta klo 13–15. Lisäksi HUS järjestää sinivalkoisia kahvihetkiä sairaaloissaan ja toimipisteissään. Juhlatilaisuuksiin ja kahvihetkiin ovat tervetulleita henkilökunta ja potilaat.

− Meille Suomen 100-vuotispäivä on hyvin tärkeä. Isona julkisena organisaationa haluamme myös noudattaa valtioneuvoston kanslian ja Uudenmaan liiton suositusta. Työvuorossa olevalla henkilökunnalla ja potilailla ei muuten olisi mahdollisuutta osallistua iltapäivän sinivalkoiseen kahvihetkeen, sanoo HUS:n hallintoylihoitaja Kaarina Torppa.

Meilahden tornisairaala saa ylleen valotaidetta

HUS:n sairaaloissa on myös juhlaliputus itsenäisyyspäivän aatosta 5. joulukuuta klo 18 alkaen. Juhlaliputus jatkuu yön yli aina itsenäisyyspäivän iltaan klo 22 asti. Pimeän ajaksi liput valaistaan. Tämän lisäksi yksi Suomen tunnetuimmista rakennuksista – Meilahden tornisairaala – saa ylleen valotaidetta 5. jouluuta klo 16 – 7. joulukuuta klo 9 väliseksi ajaksi.

Sadan vuoden kehityskaaria videosarjassa

HUS ja Helsingin yliopiston lääketieteellinen tiedekunta julkaisevat itsenäisyyspäivän alla sosiaalisessa mediassa videosarjan, jossa käsitellään teemoittain viimeisen sadan vuoden aikana tapahtuneita muutoksia ja toimintojen kehittymistä.

− Haluamme nostaa videoilla esille, kuinka valtavasti sairaalamaailma on muuttunut Suomen itsenäisyyden aikana. HUS:n osaaminen edustaa useilla alueilla kansainvälistä kärkeä. Suomen terveyspalvelujärjestelmä arvioitiinkin hiljattain Lancet-lehden artikkelissa 195 maan joukosta seitsemänneksi parhaaksi. Juhlapäivänä on syytä nostaa esiin saavutukset, vaikkei niille kunniamerkkejä tai olympiamitaleja jaetakaan, toteaa HUS:n yhteyspäällikkö Janne Aaltonen.

HUS on 24 kunnan muodostama kuntayhtymä Uudellamaalla. Sen tehtävänä on tuottaa jäsenkunnille ja niiden asukkaille tarpeellisia erikoissairaanhoidon palveluja. HUS:n sairaaloissa hoidetaan vuosittain noin 500 000 potilasta ja lähes joka kolmas uusi suomalainen syntyy jossakin HUS:n synnytyssairaalassa.

Lisätietoja