Hyppää lähijunaan ja lähde Kulttuurirundille

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Kuva: Vantaan kulttuuripalvelut
Kuva: Vantaan kulttuuripalvelut

Kulttuurirundi kehäradalla -tapahtuma tarjoaa hauskaa lähijunailua sekä maksuttomia taide-elämyksiä Yhdessä -viikonlopun lauantaina 26.8. Nappaa juna I tai P ja lähde kulttuuriseikkailulle Helsingin ja Vantaan asemanseuduille. Junailun voi aloittaa esimerkiksi Helsingin päärautatieasemalta, joka tarjoaa kuuden tunnin ohjelmapaketin tanssia ja teatteria.

Vantaan puolella ohjelmaa löytyy seitsemän aseman läheisyydestä. Esimerkiksi Tikkurilassa kuullaan Suomen Kansallisoopperan kuoron laulajien esittämiä rakkauslauluja, nähdään improvisaatio- ja tanssiteatteria sekä katsotaan ohjaaja Jean Bitarin Vantaa-aiheisia elokuvia. Myös yhteislaulun riemua on luvassa, kun tuttujen suomalaisten laulujen sanoitukset heijastetaan aseman seinälle.

Perheiden kannattaa pysähtyä myös Aviapoliksen asematunneliin, missä Nukketeatteri Sytkyt esittää Junasatu-näytelmää, joka tiivistää Vantaan historian kymmeneen minuuttiin. Näytösten yhteydessä vedetään lapsille myös Vantaa-aiheisia työpajoja.

Leinelän asema muuntautuu kuumien lattarirytmien keskittymäksi. Dj tanssittaa yleisöä, ja ohjaajien opastuksella otetaan haltuun samban, parisalsan ja reggaetonin alkeita sekä nautitaan upeista tanssiesityksistä. Ohjelman huipentaa kuubalaisen reggaeton-muusikon Kachao Manin tanssia sisältävä konsertti.

Lännen pysäkeillä kansainvälistä tunnelmaa

Martinlaakson herkkuasemalla maistellaan itämaisia, afrikkalaisia ja venäläisiä makuja sekä nautitaan kansainvälisestä ohjelmasta. Paikalla nähdään muun muassa nepalilaista, tsetsenialaista, kiinalaista ja itämaista tanssia sekä kuullaan mm. arabialaista sekä kuubalaista salsamusiikkia. Myös yleisöä opastetaan vakio- ja lattaritanssien askelkuvioihin.

Myyrmäen katutaideasema täyttyy iltapäivällä katulavatansseista, joihin kaikki ovat tervetulleita. Paikan päällä voi myös tutustua Olli Bergin Humans of Myyr York -valokuvanäyttelyyn sekä nauttia teatteri-, tanssi- ja musiikkiesityksistä.

Kannelmäen Orient Station -asemalla keskitytään itämaisiin tanssilajeihin.

 

Lisätiedot:

Asemien tarkka ohjelma aikatauluineen osoitteesta facebook.com/kulttuurirundi

Tapahtumaa koordinoi kulttuurituottaja Arja Keränen Vantaan kulttuuripalveluista.