Ilmailumuseossa Lentävät perinneilma-alukset -konferenssi joulukuussa

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Perinneilma-alus_Ilmailumuseo

Suomen Ilmailumuseo järjestää 8.–9. joulukuuta Lentävät perinneilma-alukset -konferenssin, jonka tavoitteena on kehittää perinneilma-alustoimintaa Suomessa. Tapahtumalla saatetaan yhteen alan tahoja, kuten museoita, koneiden omistajia ja rakentajia sekä viranomaisia.

Ilmailumuseo on kutsunut konferenssiin puhujiksi lentävien historiallisten ilma-alusten omistajia ja toimijoita sekä Suomesta että ulkomailta.  Tapahtumassa kuullaan asiaa alan yhteisöistä, perinneilma-alusten korjaamisesta, huoltamisesta, ylläpidosta, operoinnista sekä viranomaismääräyksistä.

Perjantaina on luvassa museologian professori Janne Vilkunan avauspuheenvuoro ”Miksi museokoneisiin ei saa koskea, mutta perinneilma-aluksilla voi lentää?”. Norjalainen Tor Nørstegård puolestaan kertoo Fieseler Fi 156 C-3 Storch -koneen tarinan. Lauantaina tutkija Paolo Miana itävaltalaisesta Craftlab-yhtiöstä pohtii ensimmäisen maailmansodan aikaisen hävittäjän uudelleen valmistamiseen liittyviä tutkimuksellisia ja käytännöllisiä haasteita. Päivän aikana kuullaan myös useita puheenvuoroja vanhojen brittiläisten 1930- ja 1940-luvun hävittäjien lentämisestä ja operoinnista. Varsinaisen konferenssiohjelman lisäksi perjantai-iltana järjestetään illallistilaisuus Suomen ensimmäisellä lentokonetehtaalla Suomenlinnassa.

Konferenssin pääkieli on englanti.

Lentävät perinneilma-alukset -konferenssi 8.–9.12.2017

Suomen Ilmailumuseon auditorio, os. Karhumäentie 12, Vantaa

Ilmoittaudu mukaan to 30.11. mennessä.

Lisätietoja:

Verkkosivut

Tapahtuma Facebookissa

Suomen Ilmailumuseo, asiakaspalvelu, info@ilmailumuseo.fi, p. (09) 8700 870

Kuva: Suomen Ilmailumuseo