Juhlavuoden ohjelmaa Suomenlinnassa

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Suomenlinna

Suomenlinnan perinteikäs linnoitussaari Helsingin edustalla on juhlavuonna monen Suomi 100 -hankkeen kotipaikka. Suomenlinnassa nähdään muun muassa teatteria ja näyttelyitä. Lapsille suunnattu seikkailukierros esittelee saaren historiaa kolmen vuosisadan ajalta.

Kasarmista kulttuurikeskukseksi

Kasarmi – Rakennus B28 Suomenlinnassa -näyttely syventyy rakennuksen historian kautta ajankohtaisiin asioihin. Entisestä sotilasasumuksesta ja vankileiristä on tullut pohjoismaisen kulttuurin keskus, jonka näyttelyssä keskeisiä teemoja ovat sota, vankeus ja yhteiskunnan uudelleenrakentaminen.

Näyttely luo erinomaisen tilaisuuden niin oppilaille kuin muillekin kävijöille keskustella sodan vaikutuksista Suomeen ja Pohjoismaihin sekä niihin ihmisiin, jotka elävät sodan keskellä.

Näyttely on avoinna 29.4.–30.6.2017.

Lue lisää

Seitsemän veljestä Suomenlinnan kesäteatterissa

”Miehen luonnossa tarvitaan aina murena karmeutta, jotain kanuunan jyrkeydestä, valmiina ampumaan ulos koska niin tarvitaan täällä elämän kamppauskentällä.”
– Aleksis Kivi

Aleksis Kivi antoi Seitsemässä veljeksessä ensi kertaa äänen niille, joiden sanottavaan ei aiemmin uskottu ja kuvasi kansan rehellisesti ja kaunistelematta sellaisena kuin sen tunsi. Kivi takoi kuvauksissaan näkyväksi tavallisen kansan arvon ja kauneuden.

Seikkailunsa alussa Jukolan veljekset viittaavat kintaalla kaiken maailman kansakunnille, opeille ja määräyksille uskoen lujasti voimiensa oikeutukseen. Impivaaran korvesta veljekset lähtevät etsimään vapauttaan, sitä mitä heistä siinä vapaudessa voisi tulla.

Kari Heiskasen sovitus ja ohjaus on ankarasti Kiven eetosta kunnioittava, riehakkaan kiihkeä ja sydämeen käyvä tulkinta suomalaisen kirjallisuuden rakastetuimmasta teoksesta.

Ensi-ilta Suomenlinnan kesäteatterissa torstaina 15.6.2017.

Lue lisää

Seikkailukierros vie jännittävään historiaan

Vuosisatojen aikamatka on historialliseen taustatietoon perustuva seikkailukierros, joka vie lapset (6–13 v.) vanhempineen jännittävälle aikamatkalle entisaikain Viaporiin. Johtolankoja seuratessaan ja vihjeitä ratkoessaan seikkailijat kohtaavat mielenkiintoisia henkilöitä aikojen takaa. Samalla selviää miten Viaporista tuli Suomenlinna. Esitys kertoo elävästi ja hauskasti Suomenlinnasta kolmella vuosisadalla ja valtakaudella.

Kesän esitykset ajalla 9.6.–5.8.2017 (Ei 22.–24.6.2017).

Lue lisää