Juhlavuoden tekijät ja media kohtasivat aamupalalla

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Yhdeksän mielenkiintoista Suomi 100 -hanketta pääsi ääneen torstaina 26.1. järjestetyssä Uudenmaan Suomi 100 -lehdistötilaisuudessa. Ravintola Southparkin aamiaisesta ja hanke-esittelyistä oli nauttimassa noin 40 juhlavuoden tekijää eri puolilta Uuttamaata ja joukko median edustajia. Haastatteluja kuultiin myös suorana lähetyksenä Radio Suomen Helsingin aamussa.

Ensimmäisenä lavan ottivat haltuunsa Helsingin kaupungin ruokakulttuuristrategian projektipäällikkö Milla Visuri ja tuottaja Bettina Lindfors Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitosta. Kotimaisesta ruoasta ja ruokakulttuurista kertoneet naiset osoittivatkin hyvin, että myös hankkeet ja yhteisöt voivat tehdä yhteistyötä juhlavuoden Yhdessä-teeman mukaisesti.

Napakat esitykset toivat esille erilaisia hankkeita Uudenmaan jokaiselta kolkalta. Hankkeiden teemat vaihtelivat sujuvasti perinteisistä taidenäyttelyistä graffiteihin ja kaupunkien vilinästä kuusimetsien rauhaan. Kuuset tuntuivatkin yhdistävän yleisöä: Tulevaisuuden kuusia istutetaankin monissa Uudenmaan kunnissa. Yleisön kommenttien mukaan myöskään mäntyjä ja kirsikkapuita ei ole unohdettu.

Toki historian suurmiehillekin annettiin vähän tilaa. Yleisö hiljeni kuuntelemaan näyttelijä Carl-Kristian Rundmanin esittämää Mannerheimia Suomen presidentit -hankkeen tuottamalta videolta.

Tapahtumassa myös Uudenmaan kuntien Suomi 100 -vastaavat pääsivät tapaamaan toisiaan ja vaihtamaan kokemuksia erilaisista tavoista rakentaa juhlavuotta. Kunnat ja kaupungit kertoivat myös omista Suomi 100 -huippuhetkistään tiedotteiden ja esitteiden avulla.

Katso kaikki tilaisuudessa esittäytyneet hankkeet ja lue lisää kuntien juhlavuoden ohjelmista

Kuvia tapahtumasta