Kaivopuiston kallioilta tähyillään taivaalle – Ilmailunäytöksessä mukana myös Red Arrows

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Red Arrows
Kuva: Red Arrows Photographic Team

Kaivopuiston lentonäytös on Suomen Ilmailumuseon järjestämä ilmailun suurtapahtuma, joka esittelee suomalaisen ilmailun historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Näytös lennetään Helsingissä, Kaivopuiston edustalla perjantai-iltana 9. kesäkuuta. Esiintyjinä nähdään ainutlaatuinen kattaus ilma-aluksia. Kaivopuiston taivaalla nähdään muun muassa legendaarinen Britannian Kuninkaallisten ilmavoimien Red Arrows -taitolentoryhmä sekä Finnairin suuren matkustajakoneen A350:n matala ohilento. Kokonaisuudessaan tapahtuma levittäytyy maalle, merelle ja ilmatilaan.

Kaivopuistolla on perinteensä ilmailunäytösten tapahtumapaikkana, tosin viimeisimmistä lentonäytöksistä on jo aikaa. Vuonna 1955 oli viimeisin kerta, kun Kaivopuistossa nähtiin laajamittainen ja useiden esiintyjätahojen lentonäytös. Myöhemmin Kaivopuiston kallioilta on tähystelty useita keskustan yläpuolella esiintyneitä ulkomaisia ja kotimaisia taitolentoryhmiä. 1950-luvun alun Kaivopuiston lentonäytöksissä vaikutuksen yleisöön tekivät sekä aikansa eturivin kotimaiset hävittäjäkoneet – Messerschmittit ja Vampiret – että taitavat ja pelottomat ilmasirkusesiintyjät.

Kaivopuiston lentonäytöksellä juhlistetaan satavuotiasta Suomea. Tapahtuma on osa Suomi 100 -ohjelmaa. Ilmailu kokoaa kesäisenä iltana yhteen laajan joukon suomalaisia ja Suomen ystäviä, tapahtuma kutsuu viettämään iltaa yhdessä ulkona. Lentonäytös elävöittää Helsinkiä aivan uudella tavalla ja tukee osaltaan monipuolista kaupunkikulttuuria. Samalla lentonäytös avaa Suomen itsenäisyyden historiaa ilmailun näkökulmasta ja innostaa katsojaa kiinnostumaan ilmailusta.

Lentonäytös on maksuton tapahtuma ja avoin kaikille. Tavoitteena on järjestää yksi Suomen satavuotisjuhlan suurimmista yleisötapahtumista – tule sinäkin viettämään ilmailun juhlapäivää Kaivopuistoon!

Ilmailunäytös järjestetään 9. kesäkuuta klo 17–21, Kaivopuiston tapahtumakeskus on avoinna koko päivän klo 10–22. Alueeella on ilmailuhenkistä ohjelmaa koko perheelle. Tapahtuma-alueella on jaossa korvatulppia kuulon suojaamiseksi.

Lisätietoja

www.kaivariairshow.fi
Tapahtuma Facebookissa