Kino Iglu tuo elokuvat kaikkien saataville

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Elokuvakerho Kino Iglu ry osallistuu Suomi 100 vuotta -tapahtumaan järjestämällä elokuvafestivaalit Karkkilassa 23.–29.10.2017.

Festivaalin teemana on Historiallisia kohtaamisia kaupungissa. Elokuvanäytöksiä on koululaisille, lapsille, vanhuksille ja kehitysvammaisille. Suurin osa näytöksistä on ilmaisia, mutta myös maksullisia yleisönäytöksi järjestetään. Elokuvanäytöksiä on myös paikoissa, missä niitä ei yleensä ole, kuten puutarhassa, museotiloissa ja autokorjaamossa.

Tarkoituksena on saada erilaiset ihmisryhmät kohtaamaan kaupunkiin ja sen taiteilijoiden liittyvien elokuvien parissa.

Elokuvanäytöksiä lauantaisin

Elokuvakerho Kino Iglu ry järjestää elokuvanäytöksiä Karkkilasalissa (Anttilankatu 2-4) lauantaisin klo 16. Elokuvat näytetään 35-milliseltä filmiltä ja jokaisella elokuvalla on esittelijä. Vierailijoina on ollut taiteen ammattilaisista Peter von Baghista Aki Kaurismäkeen sekä Palefacesta Kari Väänäseen. Uutuuselokuvia näytetään nykyformaatilla yhteistyössä Kinotourin kanssa.

Kino Iglu järjestää myös elokuvanäytöksiä kouluissa ja kehitysvammaisten toimintakeskuksissa 35-millisellä Portacine 35X-2 -projektorilla. Elokuvakerho tukee karkkilalaisia nuoria animaatio- ja elokuvaprojekteissa.

Suuri osa Kino Iglun henkilökunnasta on karkkilalaisia nuoria. Aktiivisimmat nuoret pääsevät vuosittain osallistumaan talkoolaisina Sodankylän elokuvajuhlille. Kino Iglun yhteistyökumppaneita ovat muun maussa Karkkilan kaupungin kulttuuri- ja nuorisopalvelut, Ruukinpaja ja perusturvakuntayhtymä Karviaisen Werstas, Lukeva ry, Karkkilan työväenopisto ja Sodankylän elokuvajuhlat. Myös elokuvaohjaajat Aki Kaurismäki, Aleksi Salmenperä, Heikki Kujanpää ja Mia Halme ovat toiminnassa mukana.

Lisätietoja

www.kinoiglu.fi
Mika Lätti, 044 467 54 42