Klovnien Punainen viiva pohtii vaikuttamisen mahdollisuuksia

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Punainen viiva
Kuva: Red Nose Company, Tero Ahonen

Red Nose Companyn huippusuosittu Punainen viiva lähtee valtakunnalliselle Suomi 100 -kiertueelle. Avajaisnäytännöt pidetään 19.–20.1.2017 Kansallisteatterissa. Vuotalolle kiertue pysähtyy 11.–12.5. ja Malmitalolla esitys nähdään 5.–8.9. Esityskalenteri täydentyy vielä syksyn aikana.

Ilmari Kiannon Punainen viiva ilmestyi vuonna 1909. Se vakiinnutti välittömästi asemansa suomalaisen kirjallisuuden klassikkona. Kiannon tarina kertoo Suomen ensimmäisten eduskuntavaalien ajasta köyhälistöperheen näkökulmasta. Onkin merkittävää, että teos nähdään vasta nyt ensi kertaa Kansallisteatterin näyttämöllä. Kirjan pohjalta on tehty tunnetut ooppera- ja elokuvasovitukset, ja se on nähty lukuisina teatteriversioina muualla maassamme. Kiannon muitakaan teoksia ei ole tiettävästi nähty kokoillan näyttämöteoksina Kansallisteatterissa aiemmin.

Red Nose Companyn klovnit Mike (Tuukka Vasama) ja Zin (Timo Ruuskanen) kuljettavat katsojat Ilmari Kiannon korpimaisemiin aseinaan sähkökitara ja haitari. Punainen viiva on esitys äänestämisestä, tasa-arvosta, ihmisoikeuksista, vihapuheesta ja politiikan mahdottomuudesta – pilke silmäkulmassa.

Klovnit tuovat Ilmari Kiannon klassikon lähelle tämän päivän katsojaa ja kysyvät tavallisen ihmisen kysymyksiä: Miten politiikka meihin vaikuttaa? Millaiset ovat vaikutusmahdollisuutemme? Onko mahdollista toimia sekä yhteiskunnan että omien lähimmäisten hyväksi? Punaisen viivan rinnalla esityksessä kulkee Kiannon uskomaton elämäntarina.

Red Nose Company on helsinkiläinen ammattiteatteri, joka on toiminut vuodesta 2005. Punaisen viivan ohjaaja Otso Kautto on kansainvälisesti tunnustetun Teatteri Quo Vadis -ryhmän perustaja, jonka ohjauksia on nähty mm. Kansallisteatterissa ja Lahden Kaupunginteatterissa.

Katso klovni Zinin tervehdys Kansallisteatterista:

Lisätietoja

Hankkeen tiedot
Red Nose Companyn verkkosivut
Tuottaja Niina Bergius, puh. 044 235 4774