Sarjakuvatyöpajoissa sukelletaan Suomen historiaan ja nykypäivään

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Karri Laitinen_RautatieasemaPidätkö sarjakuvista? Entä oletko joskus haaveillut piirtäväsi strippejä? Syksyn aikana Sipoon Söderkullan kirjasto ja Sarjakuvakeskus tarjoavat lapsille ja nuorille sekä senioreille mahdollisuuden kokeilla sarjakuvaharrastusta maksutta.

Sarjakuvatyöpajoissa opetellaan sarjakuvan perusteita sekä sukelletaan satavuotiaan Suomen historiaan ja nykypäivään. Lisäksi lasten ja nuorten sekä senioreiden ryhmät käyvät sarjakuvan avulla kirjeenvaihtoa omista kokemuksistaan ja elämäntarinoistaan.

Sarjakuvaryhmät kokoontuvat Söderkullan kirjastossa (os. Amiraalintie 2, Sipoo) tiistaisin ja kurssit vetää loviisalainen sarjakuvataiteilija ja -opettaja Karri Laitinen.

Lasten ja nuorten sarjakuvaryhmä 8–13-vuotiaille

12.9.–28.11.
Tiistaisin klo 17–18.30

Lasten ja nuorten sarjakuvaryhmässä harjoitellaan sarjakuvan perusteet ideoinnista käsikirjoittamiseen ja piirtämiseen. Ryhmässä suunnitellaan hahmoja ja ideoidaan ympäristöjä sekä tutuilla että harvinaisemmilla välineillä. Sisältöä sarjakuviin opitaan löytämään omasta elämästä ja lähellä olevista mielenkiintoisista asioista. Aiempaa kokemusta sarjakuvasta tai muusta taiteen harrastamisesta ei tarvita.

Seniorien sarjakuvaryhmä

12.9.–28.11.
Tiistaisin klo 18.30–20

Seniorien sarjakuvaryhmässä käydään läpi sarjakuvan perusteita rennossa tunnelmassa. Tekemisen lomassa keskustellaan ja muistellaan omaa elämää, josta ammennetaan sisältöä sarjakuviin. Kurssin päämääränä on tarjota positiivisia kokemuksia luovasta työskentelystä ja alentaa itsekriittisyyttä omaa tekemistä kohtaan. Aiempaa kokemusta sarjakuvasta tai muusta taiteen harrastamisesta ei tarvita.


Lisätietoja ja ilmoittautuminen kursseille

Kuva: Karri Laitinen