Lapsia saduttamalla syntynyt ääniteos nyt Järvenpäässä ja Tuusulassa

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Miltei 100 tarinaa tulevasta Suomesta on varsin erikoinen ääniteos, sillä se on syntynyt saduttamalla järvenpääläisiä ja tuusulalaisia lapsia. Teoksen uniikit tarinat on nyt ripoteltu eri kuuntelupisteisiin Järvenpäässä ja Tuusulassa, missä niihin voi tutustua ilmaiseksi.

− Annoimme lapsille tilaisuuden kertoa mitkä tahansa tarinat ”tulevaisuuden Suomesta”. Samalla saduttaja kirjoitti kertomukset ylös autenttisessa hetkessä sanasta sanaan, hehkuttaa ääniteoksen ohjaaja-tuottaja Ville Mustonen.

Miltei 100 tarinaa tulevasta Suomesta

Nuoret antoivat äänen lasten tarinoille

Ääniteoksen mielikuvitukselliset kertomukset ovat 6–12-vuotiaiden lasten käsialaa. Lapsia sadutettiin Järvenpäässä Mankalan ja Kinnarin kouluilla sekä Tuusulassa Riihikallion ja Kirkonkylän kouluilla sekä Päiväkoti Aarteiden Talossa. Kaiken kaikkiaan tarinoita kertyi 88 kappaletta.

− Saduttamisen jälkeen tarinat äänitettiin. Kertomusten lukijoina toimi seitsemän 14–21-vuotiasta teiniä ja nuorta aikuista, iloitsee Mustonen.

Ville Mustonen on järvenpääläinen teatterialan ja -ilmaisun ammattilainen. Hän sai Järvenpään kaupungilta projektin tuotantokuluihin ja taiteelliseen työskentelyyn Suomi 100 -juhlavuoden kohdeavustuksen. Äänityksen teknisestä toteutuksesta vastasi Saku Tamminen.

Miltei 100 tarinaa tulevasta Suomesta on kuunneltavissa 31.10.2017 saakka:

•    Järvenpään kaupunginkirjasto (17.9. saakka, Kirjastokatu 8)
•    Neulekahvila Lentävä Lapanen (Postikatu 10, Järvenpää)
•    Mannerheimin Lastensuojeluliiton Perheyksikkö Keltasirkku (Myllytie 3, Järvenpää)
•    Tuusulan pääkirjasto (Autoasemankatu 2, Hyrylä)
•    Jokelan kirjasto (Keskustie 20, Jokela)

Ääniteos on osa Järvenpään ja Tuusulan Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

 

Lisätietoja:
Ville Mustonen, puh. 040 528 7060

Kuva: Olli Tamminen