Lättähattu-nostalgiaa Rautatiemuseossa loppiaisena

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Lättähattuloppiainen
Kuva: Suomen Rautatiemuseo, Aarne Alameri

Suomen Rautatiemuseossa Hyvinkäällä järjestetään 6.1.2017 Lättähattuloppiainen. Lättähattu-moottorivaunut (Dm7) kuljettivat 1950-luvulta lähtien suomalaisia niin kouluun, töihin kuin vapaa-ajan harrastusten pariin.

Tapahtumassa voi kuunnella esitelmiä ja aitojen lättäkuskien tarinoita, katsella vanhoja mainosfilmejä sekä tutustua Hyvää matkaa Lättähattu -pop up -näyttelyyn. Esitelmät pitää Lättähattu-asiantuntija Kimmo Pyrhönen otsikolla Kaiken kansan Lättähattu. Esitelmät alkavat klo 13.15 ja klo 15.15.

Museon kokoelmiin kuuluvaan Lättähattuun järjestetään tutustumiskierroksia lättäkuskien pitäminä klo 12–13, 14–15 ja 16–17. Vanhat mainosfilmit ja pop-up -näyttely ovat esillä sunnuntaihin 8.1. saakka.

Museo toivoo kävijöiden myös tuovan loppiaisena omia muistojaan matkustamisesta Lättähatulla. Toiveena on, että muistot ja tiedot valokuvista, esim. kuvausajankohta, olisivat kirjoitettu ylös jo etukäteen, jolloin niiden tallentaminen museon kokoelmiin on helpompaa. Valokuva voidaan skannata museolla, joten alkuperäistä kuvaa ei halutessaan tarvitse kokoelmiin luovuttaa.

Museokokemuksen lisäksi Rautatiemuseo tarjoaa loppiaisena kävijöille ilmaisen kupillisen kahvia osana Museoliiton organisoimaa Hetki kulttuurin ja kahvin parissa -tapahtumaa. Tapahtumaa vietetään satavuotiaan Suomen kunniaksi Museoliiton jäsenmuseoissa, kotiseutumuseoissa ja paikallismuseoissa ympäri Suomea.

Lisätietoja

Suomen Rautatiemuseo, Hyvinkäänkatu 9, Hyvinkää. Museo avoinna Lättähattuloppiaisena 6.1.2017 klo 12–17.

Jenni Sourama, puh. 040 581 4001
Saana Palamaa, puh. 040 862 5244