Lentonäytös juhlistaa Suomen ilmailun historiaa

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Suomi lentää!
Suomi lentää!

Suomen ilmailumuseo juhlistaa satavuotiasta Suomea järjestämällä juhlavuoden aikana sarjan näyttäviä, ilmailuaiheisia tempauksia. Suomi lentää! -juhlavuosihankkeen huipennuksena museo järjestää Helsingin edustalla kaikille avoimen ja ilmaisen lentonäytöksen, joka tuo esiin suomalaisen ilmailun historiaa ja tulevaisuutta.

Perjantaina 9.6.2017 nähdään nykypäivänä harvinainen tapahtuma, kun Suomi 100 -juhlalentonäytös tuo näyttävän ilmailukavalkadin Helsingin edustalle. Lentonäytöksellä ja muilla Suomi lentää! -hankkeen tempauksilla museo juhlistaa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlaa.

Näytöksen tapahtumapaikka on erityisen merkittävä Suomen ilmailuhistoriassa. Tapahtuma on saanut inspiraationsa itsenäisyyden alkuvuosien suosituista ilmailunäytöksistä, joissa tehtiin lentämistä tutuksi suurelle yleisölle. Katajanokka, Suomenlinna ja Kaivopuisto ovat toimineet ilmailun merkittävien tapahtumien näyttämöinä itsenäisyytemme alkuvuosista aina 1970-luvulle saakka. Suomi 100 -juhlalentonäytös sitoo yhteen tätä ilmailun historiaa tulevaisuuteen esitellen ilmailun klassikoita ja nykypäivää.

Juhlalentonäytöksen ohjelmasta tiedotetaan loppuvuoden ja ensi kevään aikana. Sitä ennen 1950-luvun tunnelmia Helsingin edustan lentonäytöksistä on katsottavissa Ylen Elävässä arkistossa.

Lisätietoja hankkeesta

Pääjärjestäjä: Suomen Ilmailumuseo
Hanketiedot
Hankkeen verkkosivusto