Laavukierroksilla yhdistyy liikkuminen, maisemat sekä makkaranpaisto

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Kuva Pixabay_nuotiomakkarat

Tiesitkö, että retkeilytapahtuma Laavujen Kierros järjestetään Lohjalla jo yhdeksättä kertaa? Tapahtuman tavoitteena on tehdä tutuksi alueen kaunista luontoa ja erilaisia luontokohteita. Laavujen Kierrokseen sisältyy neljä osatapahtumaa ja niistä ensimmäinen tehdään Liessaareen Suomi 100 -juhlavuoden hengessä.

Kierrokset järjestetään sunnuntaisin klo 11–13.

  • 17.9. Liessaari, keskustan tuntumassa
  • 1.10. Kattelus, Karjalohja
  • 22.10. Kivimäki, Maikkala
  • 5.11. Lohiranta, Muijala

Nuotiolla nautitaan retkieväitä

Retkikohteet tarjoavat elämyksiä kaiken ikäisille: luontorasteja, tehtäviä sekä muuta mielenkiintoista ohjelmaa. Eikä nälästäkään tarvitse kärsiä. Taukopaikkojen nuotioilla paistetaan järjestäjien tarjoamat makkarat ja juomaksi nautitaan mehua.

Kierroksille on helppo lähteä mukaan, sillä kohteiden parkkialueet sijaitsevat lähellä reittien lähtöpisteitä. Opastettujen reittien pituudet vaihtelevat tapahtumakohtaisesti noin 3–10 kilometrin välillä. Kevyemmät reittivaihtoehdot soveltuvat myös lastenrattaille ja pienille kulkijoille.

Laavupassilla mukaan huippuarvontaan

Kaikille osallistujille annetaan laavupassit, jotka kannattaa leimata jokaisessa osatapahtumassa. Täytetyllä laavupassilla on mukana huippuarvonnassa, kun passin palauttaa Lohirannan päätöstapahtumaan 5. marraskuuta.

Lisäksi kierroksilla jaetaan lapsille ja nuorille (alle 21 vuotiaille) vapaaliput paikalliseen uimalaan.

Laavujen Kierros on kaikille avoin ja maksuton retkeilytapahtuma, johon voi osallistua ilman ennakkoon ilmoittautumista. Muistathan kuitenkin varustautua kierroksille sään mukaisilla ulkoilutamineilla. Lisäksi matkaan kannattaa ottaa iloinen mieli.

Tapahtumat järjestää Lohjan Liikuntakeskus yhteistyössä eri yhdistysten ja yhteistyökumppaneiden kanssa.

Katso reittikartat, ohjeet sekä tarkempi ohjelma laavujenkierros.fi -sivustolta lähempänä tapahtumapäiviä.

Kuva: Pixabay