Juhlista satavuotiasta Suomea: Kahvita, liputa ja valaise

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Kahvi ja kakku_pexels-photo-531834

Suomi 100 -juhlavuosi on ainutkertainen maamme historiassa, ja kaikki juhlinta sen kunniaksi on tervetullutta. Tänä erityisenä vuonna itsenäisyyden juhlinta alkaa jo itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5. joulukuuta. Yhteisiä hetkiä ja tunnelmaa voi jokainen luoda liittymällä mukaan kolmeen valtakunnalliseen tekoon.

Nautitaan kahvit satavuotiaan kunniaksi

Työpaikkoja, yrityksiä ja arjen yhteisöjä kannustetaan järjestämään sinivalkoinen kahvihetki omalle väelle, asiakkaille tai ystäville itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5. joulukuuta klo 14. Kahvit voi toki sovittaa myös muuhun kellonaikaan tuona iltapäivänä. Yhteinen hetki on tärkeintä.

Puetaan Suomi juhla-asuun

Nyt jos koskaan on syytä liputtaa. Puetaan satavuotias juhla-asuun Suomi 100 -juhlavuoden lipuin ja koristein jo ennen syntymäpäivää. Itsenäisyyspäivän aattona, tiistaina 5. joulukuuta kello 18 Suomen siniristilippu nostetaan liehumaan kaikissa Suomen saloissa. Juhlaliputus jatkuu yön yli aina itsenäisyyspäivän iltaan klo 22 asti. Lippu valaistaan pimeän ajaksi.

Valaistaan Suomi sinivalkoiseksi

Tehdään satavuotiaasta hetkeksi sinivalkoinen. Juhlan ajaksi kannustetaan valaisemaan kaikkialla Suomessa keskeisiä kohteita, kuten rakennuksia, patsaita, siltoja, toreja, puistoja ja muita tunnettuja maamerkkejä sinivalkoisin valoin. Oman valaisun voi toteuttaa myös työpaikoilla ja kodeissa. Sinivalkoiset valot sytytetään itsenäisyyspäivän aattona 5. joulukuuta kello 18 ja valaisu päättyy torstaiaamuna 7. joulukuuta kello 9 mennessä. Perinteiseen tapaan itsenäisyyspäivän iltana kodeissa sytytetään ikkunoille kaksi kynttilää kello 18.

Etkot kirjastoissa sekä karaokebaareissa

Kirjastot ympäri Suomen kutsuvat koko kansan tiistaina 5. joulukuuta itsenäisyyspäivän etkoille kirjastoihin juhlimaan satavuotiasta Suomea. Tervetulleita ovat niin lapset ja aikuiset kuin vanhat ja uudetkin suomalaiset.

Suomen karaokebaarit vuorostaan haastavat itsenäisyyspäivän aattona kaikki suomalaiset laulamaan yhdessä ikoniset kappaleet Sininen ja Valkoinen, Olen suomalainen ja Maamme-laulu.

Juhlistetaan Suomen itsenäisyyttä yhdessä!

Ilmoita Kahvita, liputa, valaise -tapahtumasi Suomi 100 -tapahtumakalenterissa

Lisätietoja:

Tule mukaan juhlimaan: kahvita, liputa, valaise jo 5.12.

Onnea satavuotias Suomi

Miten luon juhlatunnelman

Sata kirjastoa, sata juhlaa!