Suuri ja pieni paiskaavat kättä Uudenmaan juhlavuodessa

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Suomi 100 Uudenmaan kesä

Suomen suuri vuosi on puolivälissä. Miltä näyttää Uudenmaan juhlavuosi keskikesän kynnyksellä?

Uudenmaan juhlavuotta rytmittävät suurten kaupunkien näyttävät yleisötapahtumat sekä eri puolille maakuntaa levittäytyvät paikalliset karkelot. 1,6 miljoonan asukkaan maakunnassa ei ole päivää, jolloin juhlavuosi ei näkyisi. Vieri vieressä sykähtelee suuria ja pieniä, sympaattisia ja eriskummallisia, yhteisiä ja paikallisia hankkeita ja tapahtumia.

Pääkaupunkiseutu tarjoilee huippuhetkiä ja laadukasta kulttuuria koko Suomelle. Juhlavuosi käynnistettiin uudenvuoden aattona näyttävästi Helsingissä, ja elokuussa pääkaupungissa vietetään maailman suurimmat kyläjuhlat. Espoossa juhlavuosi on valon ja iloisten kaupunkitapahtumien karnevaalia, joka huipentuu itsenäisyyspäivän juhlakonserttiin. Vantaalla näkyvimpiä teemoja ovat rakkaus, välittäminen ja yhdessä tekeminen.

Luontoa, kaupunkikulttuuria ja kyläjuhlia

Kaupunkikulttuuri on koko Uudellamaalla vahvasti läsnä: Kehäradalla voi ajaa kulttuurirundia, ja Porvoon valtaa kansainvälisten nykytaiteen triennaali. Keravalla päästetään graffititaide irti ja Tuusulanjärven suunnalla jytää elokuussa Suomen suurin ulkoilmadisko.

Eniten uusmaalaisia on tähän mennessä innostanut luonto, yhdessä syöminen ja pienet paikalliset tapahtumat. 17.6. Nuuksion kansallispuistoon noussut Metsähotelli oli varattiin hetkessä täyteen, ja idässä kymmenet pienet kylät juhlivat yhteisvoimin kesäkuun toisena lauantaina. Elokuun kolmantena viikonloppuna yhteisten pöytien ääreen kokoonnutaan niin pääkaupunkiseudulla kuin 2000 hengen Pukkilassakin.

Lisävirtaa Uudenmaan juhlavuoteen tuovat korkeakoulujen ja oppilaitosten hankkeet, joissa etenkin nuoret pääsevät näyttämään osaamistaan. Metropolian FinVillaGe-hanke tuo perinteisen suomalaisen villan ja neuleosaamisen nykyaikaan osallistavalla ja monipuolista yhteistyötä luovalla konseptilla. Uudenmaan kolmen yliopiston hankkeissa ratkotaan globaaleja pulmia ja tehdään laajaa yhteistyötä. Aalto-yliopiston Suomi 100-hankkeet ulottuvat jopa ulkoavaruuteen asti.

Löydä parhaat Suomi 100 -kesätapahtumat

Vaikka virallinen Suomi lomailee heinäkuussa, juhlavuoden bileet sen kun paranevat. Löydä hauskimmat Suomi 100-kesätapahtumat kalenteristamme. Uusimaa on kesämaa!

> Tapahtumakalenteriin