Mistä löytyvät Suomen parhaat puistot?

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

100 puistoa

Mikä tekee puistosta merkityksellisen ja miksi puistot ovat kaupunkilaisille tärkeitä? Kaupunginpuutarhurien Seura, Viherympäristöliitto ja kansallisten kaupunkipuistojen verkosto haastavat suomalaiset tarkkailemaan viherympäristöään ja kertomaan, mistä löytyvät Suomen parhaat puistot.

Toiset hakeutuvat puistoon virkistäytymään, toiset kaipaavat lepoa ja rauhaa, toiset haluavat liikkua, pelata ja tavata ystäviä. Ihminen tarvitsee henkisen ja fyysisen terveyden ylläpitämiseksi monipuolista viherympäristöä lähellä asuinpaikkaansa. Puistot ja muut julkiset viheralueet ovat myös kohtaamisen paikkoja, joissa asioita tehdään yhdessä.

Ehdota omaa suosikkiasi

Kaikille avoimen 100 puistoa -kampanjan kautta kuka tahansa voi ehdottaa suosikkipuistoaan Suomen parhaimpien viherympäristöjen joukkoon. Kriteerinä on, että ehdotettava puisto on julkinen viheralue ja ehdottajalleen tärkeä. Kampanjan tarkoituksena on tuoda esille suomalaisia puistoja ja puistokulttuuria itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi.

Tavoitteena on löytää erilaisia puistoja eri puolilta Suomea, vähintään sadasta eri kunnasta. Puistoja esitellään eri yhteyksissä ja medioissa, kuten esimerkiksi Viherympäristö-lehdessä.

Omaa suosikkipuistoa voi ehdottaa 1.5.–30.6.2017 täyttämällä verkkolomakkeen osoitteessa www.vyl.fi. Kampanjaan voi osallistua myös sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnistetta #100puistoa.

Asiantuntijaraati valitsee ehdotuksista sata parasta puistoa, jotka julkistetaan elokuussa Kaupunginpuutarhurien Seuran kesäluentopäivillä. Myös parhaat perustelut ja paras #100puistoa-somepostaus palkitaan.

Lisätietoja

Hankkeen tiedot
www.vyl.fi