Avustusta saaneet hankkeet

Juhlat

Uudenmaan liitto on kanavoinut avustusta uusimaalaisille Suomi 100 -ohjelmaan hyväksytyille hankkeille. Tältä sivulta voit katsoa, mitkä hankkeet saivat avustusta kesä- ja syyskuussa 2016 sekä maaliskuussa 2017. Avustushaku on päättynyt 31.1.2017. Lue lisää avustushausta.

Viimeisellä hakukierroksella avustusta kahdeksalle hankkeelle

Tammikuun 2017 lopussa päättyneen viimeisen hakukierroksen jälkeen avustusta myönnettiin kahdeksalle hankkeelle yhteensä 20 000 euroa.

Avustusta saivat seuraavat hankkeet:

  • Från 0 till 100 med finlandsvensk barnmusik, Pro Culturae rf
  • Nuorten mykkäelokuva Väinämötär, Vihdin kuvataidekoulu
  • Popkalaset, Finlands Svenska Ungdomsförbund
  • Kino Iglun elokuvafestivaalit, Elokuvakerho Kino Iglu ry
  • Suomi 2017 – Arvorulettia?, Kalliolan kannatusyhdistys ry
  • Nuoret muslimit -näyttely, Helena Oikarinen-Jabal
  • Uusmaalaiset nuorten ruokaperinne, Pro Agria Etelä-Suomi ry / Maa- ja kotitalousnaiset
  • Lasten ja seniorien sarjakuvakirjeenvaihto, Suomen sarjakuvaseura ry

Viimeiset avustuksen saajat valittiin 187 hakijan joukosta. Hakijoista 47 oli mukana jo edellisellä hakukierroksella. Avustusta haettiin yhteensä 1,3 miljoonaa euroa ja hankkeiden kokonaisbudjetti oli 6,9 miljoonaa.

Tutustu kaikkiin avustusta hakeneisiin hankkeisiin alla olevan grafiikan avulla.

 

Syyskuussa avustusta kuudelle hankkeelle

Uudenmaan Suomi 100 -avustushaun toiseen arviointiin osallistuivat 15.9.2016 mennessä avustusta hakeneet hankkeet. Avustusta myönnettiin kuudelle hankkeelle yhteensä 50 000 euroa.

Hakemuksia saapui arvioitavaksi 15. syyskuuta mennessä 94 kappaletta. Suomi 100 -avustusta haettiin yhteensä 839 774 euroa, ja hankkeiden kokonaisbudjetti oli 6 034 332 euroa. Kaksi hakemusta siirrettiin seuraavalle arviointikierrokselle.

Esitykset avustettavista hankkeista teki Uudenmaan Suomi 100 -ohjausryhmä. Avustuksesta päätti maakuntajohtaja. Uudenmaan liitto jakaa Suomi 100 -avustusta yhteensä 150 000 euroa.

Avustusta toisella kierroksella saaneet hankkeet ovat:

Suomiselfie – Suomi nuorten silmin -tanssiproduktioiden sarja

Länsi-Uudenmaan tanssiopisto Hurjan Piruetin hankkeessa toteutetaan neljä tanssiproduktiota lasten ja nuorten kanssa Raaseporin alueella. Projekteissa yhdistyvät tanssi, musiikki, urheilu, valokuvaus ja videotaide.

Tarinakaraoke – tarinoita Itä-Uudeltamaalta itsenäisen Suomen eri vuosikymmeniltä

Askolan kunnankirjaston tarinakaraoke on uusi konsepti, jossa Suomen itsenäisyyden aikaa käydään läpi vuosikymmen kerrallaan tarinailloissa Itä-Uudellamaalla.Tarinakaraokessa tavalliset ihmiset tuovat esille hiljaista tietoa ja siirtävät muistoja sukupolvien välillä. Tarinakaraoke vie itsenäisyyden ytimeen.

Kiitosjuhla rakentajasukupolvelle

Siskot ja Simot ry:n hankkeessa järjestetään kiitosjuhlat itsenäisyyden ajan rakentajasukupolville, ikäihmisille, jotka nykyisin asuvat palvelutaloissa, senioritaloissa tai kotonaan. Juhlat järjestetään paikallisin vapaaehtoisvoimin koko Suomessa. Hankkeen tueksi luodaan yhteistyö- ja kumppaniverkosto.

Pikkuyrittäjien päivä

Nuori Yrittäjyys ry:n hankkeessa jokaisella lapsella on mahdollisuus laittaa oma yritys pystyyn yhden päivän ajaksi. Hankkeen tavoitteena on edistää alakouluikäisten lasten osaamista ja innostaa heitä tekemään asioita itse. Verkkosivuston kautta kaikki halukkaat voivat ilmoittautua mukaan ja saavat näkyvyyttä omalle yritykselleen.

Uudenmaan Luontohelmet

Suomen luonnonsuojeluliiton Uudenmaan piiri ry:n hankkeen tavoitteena on vahvistaa uusmaalaisten luontosuhdetta yhdessä tekemisen kautta. Hankkeen päätapahtumina on luontoretket Uudenmaan Luontohelmi-kohteisiin vuoden 2017 Luonnonpäivinä.

100 tasa-arvotekoa – Uudenmaan liiton alue

Naisjärjestöjen keskusliiton ja Tasa-arvoasiain neuvottelukunta TANE:n hankkeen tavoitteena on aktivoida Uudenmaan liiton kuntia tekemään tasa-arvotekoja osana valtakunnallista 100 tasa-arvotekoa-hanketta.

 

Kesäkuussa avustusta sai yhdeksän hanketta

Uudenmaan Suomi 100 -avustusta myönnettiin kesäkuussa yhdeksälle hankkeelle. Hankkeet ovat:

FinVillaGe – Tekemisen perinne

Metropolia Ammattikorkeakoulun innovatiivinen hanke tuo perinteisen suomalaisen villan ja neuleosaamisen nykyaikaan hyvin suunnitellulla, laajasti osallistavalla ja monipuolista yhteistyötä luovalla konseptilla.

Stop! Kohtaa menneisyytesi

Länsi-Uudenmaan alueella toimivat ammatilliset museot (Länsi-Uudenmaan maakuntamuseo, Hangon museo, Fiskarsin museo, Lohjan museo, Vihdin museo ja Karkkilan Ruukkimuseo Senkka) tuovat monipuolisella toteutuksella esiin kulttuuriympäristöjen merkityksen tämän päivän Länsi-Uudenmaan asukkaille ja osallistaa laajan toimijaverkon.

Toisinajattelijat

Työryhmä Ville Suhosen hanke käsittelee monipuolisesti tärkeää, historiallisesta näkökulmasta huolimatta ajankohtaista aihetta. Näyttely poliittisista naisvangeista Suomessa nostaa pohdittavaksi kysymykset ihmisoikeuksista ja sananvapaudesta.

Rakkauden tiloja

Tuusulan Lottamuseo on mukana valtakunnallisessa hankkeessa, joka kaikkia kiinnostavan aiheen kautta vähentää ennakkoluuloja ja edistää suvaitsevuutta sekä edesauttaa maahanmuuttajien kotoutumista. Hanke tavoittaa laajan yleisön ja luo uutta yhteistyötä eri alojen museoiden kesken.

Sydänsyli-yhteisötaideteos

Yksittäisen taiteilijan ponnistus osallistaa monipuolisesti yhteiskunnan eri ryhmiä, tarjoaa yksilöille mahdollisuuden voimaannuttavaan itseilmaisuun ja synnyttää laajemmin uusmaalaisia identiteettejä peilaavan yhteisöllisen taideteoksen.

Suomi lentää!

Ilmailumuseo uudentyyppinen yleisötapahtuma tarjoaa viikon aikana monipuolista ohjelmaa ja laajalle ihmisjoukolle ja nostaa esiin lentoliikenteen merkityksen Uudenmaan identiteetti- ja vetovoimatekijänä.

Pienten sankareiden aikamatka

Yksittäisen taiteilijan monimuotoinen valokuva- ja työpajakokonaisuus yhdistää eri ikäluokkia ja kulttuureja ja kuvaa historiaa lapsille sopivassa muodossa.

Avoimet kylät itäinen Uusimaa

Laajan yleisön tavoittava yhteisöllinen kylätapahtuma esittelee asukkaiden arkielmää, aktiivista kylätoimintaa, kaksikielisyyttä sekä palvelutarjontaa. Hanke luo uuden tradition ja lisää yhteistyötä eri toimijoiden kesken.

Maisemakuvia Suomesta

Kirkkonummen musiikkiopiston hanke vahvistaa koululaisten omaa tekemistä ja identiteettiä, ja lisää oppilaitosten välistä yhteistyötä ja laajentaa koulumaailmasta kohti suurempaa yleisöä yleisellä juhlakonsertilla.