Suomi 100 -ohjelma

Lippusiima ja lapset - Kuva Suomi 100, Suvi-Tuuli Kankaanpää

Suomi täyttää sata vuotta vuonna 2017. Itsenäisyyden juhlavuosi vaalii Suomen vahvuuksia tarjoamalla suomalaisille ja Suomen ystäville monipuolista ja kansainvälistä ohjelmaa sekä Suomessa että maailmalla. Juhlavuosi antaa mahdollisuuden ymmärtää mennyttä, olla läsnä nykyhetkessä ja luoda suuntaa Suomen tulevaisuudelle.

Vuoden 2017 teemana on Yhdessä. Juhlavuosi on avoin kaikille suomalaisille ja Suomen ystäville.

Hae mukaan ohjelmaan

Juhlavuoden järjestelyt

Valtioneuvoston kansliassa toimiva Suomi 100 -hanke vastaa juhlavuoden ohjelman kokoamisesta. Juhlavuoden yleiset linjat hyväksyy laaja ja eri tahoja kattavasti edustava valtuuskunta. Valtuuskunnassa on edustettuna 70 suomalaisen yhteiskunnan keskeistä organisaatiota ja se kokoontuu vuosittain. Puheenjohtajana toimii pääministeri ja varapuheenjohtajana valtiovarainministeri.

Lue lisää juhlavuoden valmisteluorganisaatiosta

Alueellisesta toteutuksesta vastaa juhlavuoden alueverkosto, joka koostuu maakunnan liittojen ja suurimpien kaupunkien Suomi 100 -aluekoordinaattoreista. Uudenmaan liitto koordinoi alueellista Suomi 100 -ohjelmatyötä, myöntää Suomi 100 -avustusta sekä viestii juhlavuodesta. Työtä tehdään läheisessä yhteistyössä pääkaupunkiseudun aluekoordinaattoreiden ja Uudenmaan kuntien Suomi 100 -yhteyshenkilöiden kanssa.

Uudenmaan aluekoordinaattorit ja kuntien yhteyshenkilöt

Oppaita ja aineistoja

Valtakunnalliselle Suomi 100 -sivustolle on kerätty tärkeimmät oppaat ja aineistot juhlavuoden tekijälle, viestijälle ja järjestäjälle. Oppaita on myös kunnille ja kouluille.

Tutustu oppaisiin ja aineistoihin

 

Sivun kuvituskuva: Suomi 100 / Suvi-Tuuli Kankaanpää