Viestintäohjeet ohjelmahankkeille

Kahvituokio - Kuva Suomi 100, Katja Lösönen

Viestintä on keskeisessä roolissa Suomen juhlavuoden onnistumisessa. Alle olemme koonneet tietoja siitä, miten Uudenmaan Suomi 100 -hankkeet saavat parhaan näkyvyyden tarjoamissamme kanavissa.

Suomi 100 Uusimaa -sivusto

Tällä Suomi 100 Uusimaa -sivustolla kerromme Uudenmaan hankkeista ja niiden järjestämistä tapahtumista. Ajankohtaista-osioon teemme hankkeista pieniä uutisjuttuja ja nostamme niitä esille myös etusivullemme ja sosiaalisen median kanaviimme. Hankkeet voivat osallistua juttujen tekoon lähettämällä tekstiä, kuvia tai vaikkapa videoita, joita voimme käyttää juttujen teossa apuna. Aktiivisuus takaa näkyvyyden!

Pidä meidät kärryillä hankkeesi etenemisestä ja lähetä tiedotteesi ja valokuvasi osoitteeseen suomi100@uudenmaanliitto.fi.

Valokuvat kannattaa lähettää joko JPG- tai PNG-tiedostomuodossa.

Hanketiedot ja tapahtumakalenteri päivittyvät sivustolle valtakunnallisen Suomi 100 -sivuston kautta. Varmista siis, että olet vienyt hankkeesi tiedot valtakunnalliselle sivustolle.

Ohje hanketietojen viemiseen

Käyttämämme viestintäkanavat


suomi100uusimaa.fi

Suomi 100 Uusimaa -sivusto on Uudenmaan juhlavuoden pääkanava. Sivuston tehtävänä on tuoda Uudellamaalla toteutettavat hankkeet ja tapahtumat ihmisten lähelle tapahtumakalenterin ja hanke-esittelyiden avulla. Sivuston etusivulle tuotetaan toimitettua sisältöä ajankohtaisista uusmaalaisista hankkeista ja tapahtumista. Lisäksi sivusto sisältää ohjeita hankkeille ja muille juhlavuoden järjestäjille sekä tietoa Uudenmaan Suomi 100 -avustuksesta.

uudenmaanliitto.fi

Uudenmaan liiton verkkosivulla ja some-kanavissa voidaan julkaista juhlavuoden aikana Uudenmaan Suomi 100 -tiedotteita. Viestinnän pääkanava on kuitenkin Suomi 100 Uusimaa -sivusto.

Uudenmaan Suomi 100 -uutiskirje

Uutiskirjeemme lähtee vastaanottajien sähköpostiin jokaisen kuukauden alussa. Uutiskirje antaa vinkkejä tulevista tapahtumista ja nostaa esiin kiinnostavimmat artikkelit Suomi 100 Uusimaa -sivustolta. Tilaa uutiskirje ja tutustu jo ilmestyneisiin kirjeisiin.

Sosiaalinen media

Uudenmaan juhlavuosi näkyy vahvasti myös sosiaalisen median kanavissa. Facebook-sivullemme nostamme tapahtumavinkkejä niin Uudeltamaalta kuin valtakunnallisestakin ohjelmasta. Instagram-tilimme välittää juhlavuoden tunnelmia erityisesti kansalaisten ottamien kuvien kautta. Twitter-viestintään käytämme Uudenmaan liiton tiliä. Muista Instagramissa ja Twitterissä avainsanat #Suomi100Uusimaa ja #Suomi100.

Tutustu myös valtakunnallisen Suomi 100 -sivuston oppaisiin ja ohjeisiin.

Lisätietoja

Laura Saukkonen
Viestintäsuunnittelija

 

Sivun kuvituskuva: Suomi 100 / Katja Lösönen