Mukaan valtakunnallisiin hankkeisiin

Pyöräilyä - Kuva Suomi 100, Suvi-Tuuli Kankaanpää

Kymmenen valtakunnallista hanketta kertoo, miten paikalliset juhlavuoden rakentajat voivat hyödyntää heidän konseptiaan. Tutustu hankkeisiin ja lähde mukaan yhteistyöhön!

Suomi 100 kaikki laulavat

Mitä: Ilmainen yhteislaulukonsertti Musiikki-talossa Helsinki-päivänä 12.6.2017 klo 18.00. Konserttia voi seurata suorana verkkolähetyksenä osoitteessa www.helsinkikanava.fi.

Miten mukaan: Järjestä oma yhteislaulutapahtuma verkkokonsertin avulla siellä missä ikinä oletkin: kotona, konttorilla, kerhohuoneessa, kantakuppilassa, kunnantalolla, vanhainkodissa, sairaalassa…

Lisätietoja: www.helsinginkaupunginorkesteri.fi

100 tasa-arvotekoa

Mitä: Kuka tahansa voi tehdä konkreettisen teon, joka lisää sukupuolten tasa-arvoa tai naisten oikeuksien toteutumista Suomessa. Mukaan on kutsuttu kuntia, järjestöjä, ministeriöitä, seurakuntia, yrityksiä, työmarkkinajärjestöjä, oppilaitoksia ja muita tahoja. Esimerkiksi Puolustusvoimat tekee tutkimuksen ja toimenpideohjelman vapaaehtoista asepalvelusta suorittavien naisten tasa-arvokokemuksista.

Miten mukaan: Ilmoita oma tekosi nettisivujen kautta tai suoraan projektipäällikkö Liisa Ketolaiselle. Nettisivuilla on myös vinkkejä ja esimerkkejä siitä, millaisia tekoja eri toimijat voivat tehdä.

Lisätietoja: Liisa Ketolainen, puh. 044 237 8069, www.tasaarvo100.fi

Suomi 100 satelliitti

Mitä: Satelliitti kuvaa Suomea avaruudesta käsin, ja sen tallentamaa materiaalia voi tutkia verkossa. Avaruusrekka kiertää Suomea ja esittelee satelliittia.

Miten mukaan: Verkkomateriaalia voi hyödyntää vapaasti. Rekka kiertää Suomen suurimpia keskuksia lokakuussa 2017. Kunnat voivat tässä vaiheessa myös alustavasti ehdottaa maksullisia lisäpysähdyksiä kiertueen jälkeiselle ajalle.

Lisätietoja: satelliitti: esa.kallio@aalto.fi, avaruusrekka: jari.makinen@kupla.com, www.suomi100satelliitti.fi

Luonnon päivät 2017

Mitä: Neljänä juhlavuoden päivänä mennään yhdessä luontoon. Lumisesta luonnosta nautitaan 4.2.2017, luonnon mauista 20.5.2017 ja ulkona nukkumisesta 17.6.2017. Samana päivänä juhlitaan Suomen 40. kansallispuiston avajaisia. Suomen luonnon päivänä 26.8.2017 juhlitaan laajasti ympäri maata kansallispuistoissa ja luonnon helmassa.

Miten mukaan: Ilmoita oma luontotapahtumasi mukaan nettisivujen kautta, osallistu muiden järjestämiin tapahtumiin tai vie kaveri, lapsi tai mummo luontoon.

Lisätietoja: www.luonnonpaivat.fi tai eveliina.nygren@metsa.fi

Mahdollisuuksien hevonen

Mitä: Juhlitaan 100-vuotiasta Suomea ja suomenhevosen 110-vuotista taivalta järjestämällä erilaisia, pieniä ja suuria tapahtumia, joissa on mukana hevosia. Päätapahtuma Cityhorse 20.-21.5.2017 tuo sata suomenhevosta Helsingin kaivopuistoon.

Miten mukaan: osallistu CityHorse –tapahtumaan tai järjestä oma pieni tai suuri tapahtuma, jossa hevoset ovat läsnä. Tee yhteistyötä paikallisten hevosharrastajien, ammattilaisten, seurojen tai yhdistysten kanssa.

Lisätietoja: www.hippolis.fi/juhlavuosi, anne.laitinen@hippolis.fi

Koko Suomi tanssii

Mitä: Jokainen suomalainen iästä, kielestä, kulttuuritaustasta, asuinpaikasta tai muista oloista riippumatta saa mahdollisuuden tanssia vuonna 2017.

Miten mukaan: Järjestä oma paikallinen tanssitapahtuma osana valtakunnallista hanketta. Opettele yksin tai porukassa jokin nettisivuille tulevista tanssihaaste -videoista, kuvaa ja jaa tanssisi somessa. Sopii hyvin esimerkiksi päiväkotiin, koululle, työpaikalle, nuorisokeskukseen tai vanhainkotiin. Avuksesi voit tilata tanssiopettajan.

Lisätietoja: www.suomitanssii.fi, info@suomitanssii.fi

Suuri lukuseikkailu

Mitä: Lapsia ja nuoria innostetaan kirjallisuuden pariin. Luvassa valtakunnallinen tapahtumakiertue, kirjoitus- ja luovuuskilpailu, kiertäviä ja virtuaalisia lastenkirjallisuus- ja kuvitusnäyttelyitä, lukukampanjoita sekä uusia yhteistyömalleja eri toimijoiden välille.

Miten mukaan: Osallistu tapahtumakiertueeseen, näyttelyihin tai kilpailuun lapsiryhmän kanssa ja hyödynnä kampanjan materiaaleja Suuri lukuseikkailu -nettisivuston kautta.

Lisätietoja: www.suurilukuseikkailu.fi, info@suurilukuseikkailu.fi

ARMAS-festivaali

Mitä: Uusi valtakunnallinen festivaali nostaa esiin ikäihmiset taiteen ja kulttuurin kokijoina ja tekijöinä. Ohjelmisto kootaan paikallisten toimijoiden tapahtumista, olemassa olevista kulttuuritapahtumista sekä festivaalia varten tilattavista kiertävistä taidetapahtumista. ARMAS järjestetään lokakuun alussa 2017.

Miten mukaan: Jos haluat järjestää oman paikallistapahtuman osana festivaalia, ota yhteys ARMAS-festivaalin järjestäjiin.

Lisätietoja: sini.parikka@gmail.com, raisa.niemi@lasipalatsi.fi

Syödään yhdessä

Mitä: Kun Suomi täyttää sata, suomalaiset syövät mahdollisimman paljon yhdessä koko vuoden. Luvassa runsaasti erilaisia yhdessäsyömisen tapoja, ja koko Suomen kyläjuhlat superviikonloppuna 25.–27.8.2017

Miten mukaan: Järjestä oma yhdessäsyömisen tapahtuma osana kyläjuhlaviikonloppua 25.-27.8. tai jonain muuna ajankohtana. Ideoita ja virikkeitä eri kuukausille saat hankkeen verkkosivujen vuosikalenterista.

Lisätietoja: http://syodaanyhdessa.fi/kalenteri/, sini.garam@elo-saatio.fi

Tulevaisuuden kuusi

Mitä: Itsenäisyyden juhlavuonna kutsutaan kaikki suomalaiset istuttamaan puita

Miten mukaan: Yksityiset henkilöt, yritykset, yhdistykset, koulut, päiväkodit, kunnat ja ulkosuomalaiset voivat istuttaa yhden tai useamman puun osana hanketta. Ohjeet eri tavoista osallistua osoitteessa http://tulevaisuudenkuusi.fi/howto/fi/

Lisätietoja: www.tulevaisuudenkuusi.fi, mika.vanhanen@enoprogramme.fi

 

Sivun kuvituskuva: Suomi 100 / Suvi-Tuuli Kankaanpää