Lähde museojunilla aikamatkalle 13. elokuuta!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Suomen Rautatiemuseo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rautatiemuseopäivänä voi kokea menneiden aikojen nostalgiaa, sillä liikkeellä ovat niin höyryveturit kuin dieselveturit, resiinat ja puistojunat. Jokavuotinen, kaikenikäisille suunnattu tapahtuma järjestetään sunnuntaina 13.8.2017 klo 10–17 Hyvinkäällä, Suomen Rautatiemuseon alueella.

Päivän aikana kannattaa nousta museon raiteella kulkevan höyryveturi Leenan kyytiin ja kokeilla miten pumppuresiina liikkuu. Kääntöpöytänäytöksissä voi ihmetellä, kuinka raskaat veturit kääntyvät pelkällä lihasvoimalla. Tapahtumassa voi tutustua myös Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi huollettuun Lättähattu-kiskobussiin ja hypätä museon puistorautatiellä liikkuvien pienten junien kyytiin sään salliessa.

Ukko-Pekka, Prinsessa ja Pikku-Jumbo liikenteessä

Rautatiemuseopäivään sisältyy runsaasti museojunaliikennettä. Entisajan matkustamisen tunnelmaan pääsee höyryajan pikajunavetureiden Ukko-Pekan ja Prinsessan kyydissä. Vetureiden vetämät yleisöjunat kulkevat Rautatiemuseon ja Karjaan välillä. Kyytiin pääsee myös väliasemilta Rajamäki, Otalampi, Nummela ja Lohja.

Höyryveturi Pikku-Jumbo puukorisine vaunuineen kuljettaa matkustajia välillä Rautatiemuseo–Riihimäki–Rautatiemuseo. Pikku-Jumbon kyydissä on mahdollista tehdä myös reilun tunnin pituinen elämysmatka tapahtumasta Riihimäelle ja takaisin.

Perinnejuna Valtterilla voi matkata Rautatiemuseolle Helsingistä. Juna kulkee aamulla dieselveturin vetämänä Tikkurilan ja Järvenpään kautta. Perinnejuna Valtteri koostuu neljästä entisöidystä puurakenteista vaunusta eri vuosikymmeniltä. Paluumatkalle Helsinkiin juna lähtee iltapäivällä.

Varaathan Karjaan ja Riihimäen junien matkalippujen ostoon käteistä. Huomioithan myös, että alennus- ja ilmaiskortit, kulttuurisetelit sekä Museokortti eivät ole voimassa Rautatiemuseopäivänä.

Tapahtuma on osa Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden ohjelmaa.

Lisätietoja

Kuva: Suomen Rautatiemuseo