Naurulokkiasuja Inkoon vastasyntyneille

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Suomen 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi kaikki Inkoon neuvolassa käyvät vastasyntyneet saavat kunnalta pehmeän paketin.

Naurulokki valittiin viime vuonna Inkoon viralliseksi kuntaeläimeksi. Nyt tuo hauska lintu koristaa sataa kunnan painattamaa vauvabodya. Vauvabody on sataprosenttista luomupuuvillaa ja painatuksesta vastaa Virkkalassa toimiva Printti.

– Inkoossa syntyy tavallisesti viitisenkymmentä lasta vuodessa, mutta kuka tietää. Ehkä inkoolaiset innostuvat naurulokkibodyn nähdessään, virnistää Inkoon tiedottaja Benjamin Lundin.

Lundin kertoo Inkoon Suomi 100 -juhlallisuuksia suunnitelleen työryhmän leikitelleen ajatuksella järjestää juhlavuoden alkajaisiksi ilotulitus. Ajatuksesta kuitenkin luovuttiin ympäristö- ja kustannussyistä.

– Päätimme panostaa pysyvämpään sen sijaan, sanoo työryhmään kuuluva kulttuuri- ja kurssisihteeri Regina Ekblom.

Yhteistyötä yhdistysten ja yritysten kanssa

Tänä vuonna ei muisteta vain kunnan pienimpiä. Inkoossa on luvassa vuosi täynnä juhlia, näyttelyjä, konsertteja ja muuta ohjelmaa. Suomi 100 -vuoden teema on Yhdessä ja Inkoossa juhlallisuudet järjestetään läheisessä yhteistyössä paikallisten toimijoiden kanssa.

Inkoon sateenvarjohanke Glatt tillsammans – Iloisesti yhdessä on saanut Suomi 100 -statuksen. Sateenvarjohanke kattaa kaikki Inkoossa järjestettävät juhlavuoden tapahtumat.

– Tarjoamme näkyvyyttä ja mahdollisuuden tavoittaa yleisö kotisivumme ja Inkoon Suomi 100 -Facebook-ryhmän kautta. Näkyvyyttä saa myös Uudenmaan Suomi 100 -sivustolla ja valtakunnallisesti kotisivulla suomifinland100.fi, sanoo Benjamin Lundin.

Sjutton så självständigt

Jo nyt tammikuussa saa ensi-iltansa Sjutton så självständigt -revyy Degerbyssä. Revyyssä riepotellaan Suomen satavuotista itsenäisyyshistoriaa. Ohjaaja on edellisvuosien tapaan teatteritaiteen Grand old man Sven Sid. Revyytä säestää liveorkesteri ja järjestelyistä vastaa Degerby ungdomsförening.

Useiden toistuvien tapahtumien, kuten veteraanipäivän, käsityöläispäivän ja Meri ja musiikki -konserttisarjan kävijät tulevat todistamaan suursatsausta sinivalkoiseen satavuotisteemaan.

– Myös Inkoonpäivästä tulee aikaisempaa muhkeampi, koska kansanjuhla täyttää 50 vuotta, lupaa Regina Ekblom.

Juhlavuosi huipentuu itsenäisyysjuhlaan Suomi 100 -juhlavuoden Yhdessä-teeman muodossa. Inkoo ja Raasepori juhlivat yhdessä Aktia Areenalla 6. joulukuuta 2017. Kaikki inkoolaiset ja raaseporilaiset ovat tervetulleita.

Lisätietoja

Benjamin Lundin ja Regina Ekblom, Inkoon Suomi 100 -yhteyshenkilöt
Inkoon kunnan Suomi 100 -sivusto