Nuuksiossa nukutaan taivasalla

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Nuku yö ulkona

Nuuksion kansallispuistoon nousee lauantaina 17.6. Metsähotelli, jossa nukutaan ulkona, nautitaan retkiruokaa ja liikutaan yhdessä.

Maksuttomia Metsähotelleja pystytetään yhteensä kolmeen Suomen kansallispuistoon osana valtakunnallista Nuku yö ulkona -päivää. Kuka tahansa on voinut varata niistä oman ”huoneen” eli  retkeilyteltan, riippumaton tai paikan perinteisestä puolijoukkueteltasta. Metsähotellien ravintolatarjonnasta löytyy erilaisia retkiherkkuja, ja vieraille on myös luvassa liikunnallista ohjelmaa. Tempauksen järjestävät Suomen Latu sekä paikalliset latuyhdistykset.

Nuku ulkona missä tahansa

Metsähotellit ovat olleet varsinainen hitti, sillä lähes kaikki paikat kolmessa kansallispuistossa on jo varattu täyteen. Nuku yö ulkona -tempaukseen pääsee silti kuka tahansa mukaan: ulkona voi uinua esimerkiksi omassa lähimetsässä, mökkitontilla tai kotipihalla.

– Parasta ulkona yöpymisessä on, miten juuri ennen nukahtamista kuulee luonnon monet äänet ja voi hetken tuntea olevansa osa luontoa. Kannattaa kuitenkin muistaa, etteivät linnut kunnioita nukkuvan metsävieraan aikatauluja, vaan aloittavat konserttinsa varhain, kertoo järjestöpäällikkö Mika Asikainen Suomen Ladusta.

Nuku yö ulkona -päivä on osa valtakunnallista Luonnon päivät 2017 -hanketta, joka kannustaa ihmisiä ympäri maata juhlimaan satavuotiasta Suomea luonnon helmassa.

Lisätietoja

Nuku yö ulkona -tapahtuman nettisivut

Uniseuraa voi etsiä myös Suomen Ladun tapahtumakalenterista, jossa paikallisyhdistykset ilmoittavat omista Nuku ulkona -tapahtumistaan.

Luonnon päivät 2017 -hanke