I Brunnsparken riktas blickarna mot himlen – Flyguppvisning med bland annat Red Arrows

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Red Arrows
Bild: Red Arrows Photographic Team

Finlands Flygmuseums flyguppvisning i Brunnsparken i Helsingfors är flygsportens storevenemang, som tar fasta vid den finska luftfartens historia, nutid och framtid. Flyguppvisningen går av stapeln utanför Brunnsparken på fredag kväll den 9 juni 2017. Bakom uppvisningen står en unik variation av flygplan. På himlen ovanför Brunnsparken får man bland annat beskåda den legendariska konstflygningsgruppen Red Arrows som hör till Storbritanniens flygvapen samt Finnairs stora passagerarplan A350 flyg förbi på låg höjd. I sin helhet äger evenemanget rum på land, till havs och i luften.

Brunnsparken har traditionellt varit centrum för flyguppvisningar, även om det är en tid sedan senast. Senaste gången en så här stor flyguppvisning med flera medverkande ägde rum i Brunnsparken var år 1955. Från Brunnsparkens bergsklippor har man efter det beskådat olika utländska och inhemska kontflygningsgrupper. Under 1950-talets flyguppvisningar imponerade såväl den tidens främsta inhemska jaktplan – av märkena Messershimtt och Vampire – som skickliga och orädda luftartister.

Evenemanget i Brunnsparken är en del av firandet av Finlands 100-årsjubileum. Flygsporten samlar finländare och Finlandsvänner under en sommarkväll för att träffas och vara tillsammans ute. Flyguppvisningen livar upp Helsingfors på ett alldeles nytt sätt och stöder en mångsidig stadskultur. Flyguppvisningen ger samtidigt en inblick i Finlands självständighet ur luftfartens perspektiv och inspirerar åskådarna till att bli intresserade av flygning.

Evenemanget är avgiftsfritt och öppet för allmänheten. Målet är att ordna ett av hundraårsjubileets största publika evenemang – kom du också till Brunnsparken för att fira flygsporten!

Flyguppvisningen arrangeras den 9 juni mellan klockan 17 och 21. Brunnsparkens evenemangscentrum är öppet hela dagen från 10 till 22. På området ordnas flygrelaterat program för hela familjen. Öronproppar delas ut på området för att skydda hörseln.

Ytterligare upplysningar

www.kaivariairshow.fi
Evenemang på Facebook