Onnea satavuotias Suomi!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Onnea satavuotias Suomi_Kuva_Ilotulitus PixabaySatavuotiaan Suomen syntymäpäivillä riittää ohjelmaa niin kulttuurin, elämysten kuin vauhdikkaankin menon ystäville. Juhlavuosi huipentuu itsenäisyyspäiväviikkoon, joka on täynnä tapahtumia meillä ja maailmalla. Satavuotiasta juhlitaan näyttävästi niin uusin kuin perinteisin menoin, ja kaikille löytyy oma tapansa osallistua – vaikka kotisohvalta käsin. Ethän missaa juhlavuoden huipennusta!

Sadan Suomen lipun installaatio

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuosi huipentuu itsenäisyyspäivään 6.12.2017. Satavuotisjuhla avataan virallisesti Helsingin Kauppatorilla itsenäisyyspäivän aattona 5.12. kello 18. Torille kohoaa sadan Suomen lipun installaatio, kun siniristiliput nostetaan salkoihin lasten ja nuorten voimin. Lipunnostoon osallistuvat myös tasavallan presidentti Sauli Niinistö, eduskunnan puhemies Maria Lohela sekä pääministeri Juha Sipilä. Satavuotisjuhlan avaa tasavallan presidentti.

Satavuotiaan synttärit jatkuvat Helsingissä kaksipäiväisenä kaupunkijuhlana, jonka ohjelma on rakennettu yhteistyössä yritysten, yhteisöjen ja kaupunkilaisten kanssa.

Suomi-neitoa juhlitaan yhdessä ympäri Uuttamaata!

Myös Vantaalla tapahtuu paljon syntymäpäiväviikolla, sillä luvassa on muun muassa kolme suurta itsenäisyysjuhlaa Vantaan Energia Areenalla. Loviisa puolestaan kutsuu 4.12. alkaen kaikenikäiset loviisalaiset juhlimaan itsenäistä Suomea ja Mäntsälä ja Karkkila aloittavat juhlinnan etkoilla aattona 5.12. Porvoo tarjoaa kulttuurinnälkäisille monipuolista ohjelmaa koko itsenäisyysviikon ajan ja Tuusulassa Suomea juhlistetaan kaikissa kuntakeskuksissa − juhlinnan aloittavat 4.12. kunnan kolmosluokkalaiset.

Espoossa Suomi 100 -juhlavuosi huipentuu 6.12. koko kaupungin yhteiseen itsenäisyyspäivän juhlakonserttiin Metro Areenalla. Myös juhlavuoden teema Yhdessä näkyy itsenäisyyspäivän juhlinnassa: Pukkilassa juhla toteutetaan yhteisvoimin yhdistysten kanssa ja läntisellä Uudellamaalla Inkoo ja Raasepori järjestävät yhteisen itsenäisyyspäivän juhlan. Itsenäisyyspäivänä juhlitaan myös Hangossa, Keravalla sekä Myrskylässä. Löydät lisää syntymäpäiväviikon ja itsenäisyyspäivän tapahtumia joulukuun teemareitistämme.

Satavuotissynttärit päättää näyttävä ilotulitus

Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlan loppuhuipennus on juhlailotulitus, joka kohoaa Helsingin Eteläsataman ylle 6.12. noin kello 22. Ilotulitusta voi seurata Ylen suorasta televisiolähetyksestä ja paikan päällä parhaiten Tähtitorninmäeltä. Juhlailotulitus samalla päättää Suomen itsenäisyyden satavuotisjuhlavuoden.

Lisätietoja

Synttäriohjelmaa paketoituna

Juhli Suomen syntymäpäivää Helsingissä

Itsenäisyyspäiväviikon teemareitti Uudellamaalla