PIHALLA!? -taidenäyttely purkaa lastensuojelun tabuja

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Ihan Pihalla_taidenäyttely_Niina_VehmaaLastensuojelua käsittelevä PIHALLA!? -taidenäyttely kiinnittää erityistä huomiota toiveikkuuteen ja vaikeuksien voittamiseen.

Syyskuun alussa Annantalossa avautunut PIHALLA!? -taidenäyttely purkaa tabuja, joita lastensuojelun ympärillä edelleen vallitsee. Projektissa lastensuojelun entiset ja nykyiset asiakkaat ovat luoneet oman näkemyksensä lastensuojelusta. Näyttelyssä nähtävässä taiteessa on mukana niin aitoja tunteita, toiveita, näkemyksiä kuin unelmiakin, ja ne tulevat suoraan sieltä, mistä niiden kuuluukin: oikeista kokemuksista.

Näyttelyssä ja sen työpajoissa keskitytään sijaishuollossa asuvien, adoptoitujen sekä lasten ja nuorten omaan taiteeseen sekä nähdyksi ja kuulluksi tulemiseen. Lisäksi näyttelyssä on mukana Suomeen yksin tulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden taideteoksia.

Projektissa on ollut mukana myös lastensuojelun ammattilaisia, kokemusasiantuntijoita sekä taiteilijoita. Yhdessä he ovat luoneet kokonaisuuden, jonka tehtävänä on avata ihmisten silmät todellisuudelle ilman kaunistelua, mutta myös ilman median luomaa leimaa.

Vaikka osa näyttelystä kertookin adoptiosta, näyttely korostaa, että huostaanotto ja sijoitus eivät ole sama asia kuin adoptio. Vaikka lapsi asuisikin sijaisperheessä, sijaisvanhemmat eivät korvaa hänen biologisia vanhempiaan. Monilla sijoitetuilla lapsilla voi olla kahdet vanhemmat.

PIHALLA!? -taidenäyttely on avoinna lokakuun alkuun asti Annantalossa Helsingissä (os. Annankatu 30). Näyttelyyn on vapaa pääsy Annantalon aukioloaikoina. Näyttelyn yhteydessä järjestetään myös monipuolisia työpajoja, jotka ovat kaikille avoimia. Työpajoihin tulee kuitenkin ilmoittautua ennakkoon.

Lisätietoja:

PIHALLA!? -taidenäyttely

PIHALLA!? -työpajat 6.9. alkaen

Kuva: Niina Vehmaa