Pikkuyrittäjistä tuli ilmiö Suomen alakouluissa

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Pikkuyrittäjät

Alakouluihin suunnattu Pikkuyrittäjät-ohjelma on laajentunut lukuvuoden aikana ympäri Suomea ja ohjelman parissa on mukana jo yli 11 000 lasta. Pikkuyrittäjissä lapset perustavat omat pikkuyrityksensä opettajien avustuksella ja kehittävät niitä eteenpäin eri teemojen kautta. Oman liikeidean lisäksi lapset keksivät yritykselleen nimen, logon, sloganin, hissipuheen ja toteuttavat omat kotisivut. Lopuksi lapset pääsevät myymään itse tekemiään tuotteita tai palveluita oikeille asiakkaille oikealla rahalla.

– Pikkuyrittäjät-ohjelma on lähtenyt tänä lukuvuonna räjähdysmäiseen kasvuun ja mitä kekseliäimpiä pikkuyrityksiä on syntynyt ympäri Suomea. Lapset ovat olleet todella innoissaan ja päässeet harjoittelemaan tärkeitä työelämätaitoja konkreettisesti tekemällä oppien, Pikkuyrittäjien Mikko Nurminen kertoo.

Nyt palkitaan aktiivisimpia toimijoita

Menestyksekäs Pikkuyrittäjät-vuosi huipentuu toukokuussa Linnanmäellä järjestettävään finaaliin, jossa palkitaan aktiivisimpia opettajia ja yrityskummeja sekä valitaan vuoden pikkuyritys. Kolme finaaliin päässyttä pikkuyritystä esittelee yrityksensä ”Pikkuyrittäjien luolassa” tuomareille, jotka valitsevat voittajan. Finaalitapahtuma toteutetaan Uudenmaan liiton tuella.

Pikkuyrittäjät on osa voittoa tavoittelemattoman Nuori Yrittäjyys ry:n toimintaa. Autamme lapsia löytämään omia vahvuuksiaan ja oppimaan uutta. Tarjoamme lapsille elämyksiä ja onnistumisen kokemuksia, joilla osoitamme, että mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää! Lasta kannustetaan ja innostetaan olemaan rohkea ja kokeilemaan uutta. Hän tunnistaa omat vahvuutensa, hyödyntää tietonsa ja uskaltaa yrittää. Lapsi omaksuu aktiivisen ja rohkean asenteen oman tulevaisuutensa rakentamiseen ja osaa toimia paremmin koulu-urallaan ja myöhemmin työelämässä.

Pikkuyrittäjät valittiin viime vuonna Euroopan parhaaksi yrittäjyyskasvatusohjelmaksi Oslossa.

Lisätietoja

www.pikkuyrittajat.fi