Presidentti Sauli Niinistö vierailee Porvoossa ja Vantaalla 16.11.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kansliaTasavallan presidentti Sauli Niinistö vierailee 16. marraskuuta Porvoossa ja Vantaalla Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi. Päivän ohjelma alkaa Porvoossa, jossa presidentti osallistuu Borgå Gymnasiumin ja Linnankosken lukion oppilaiden kyselytunnille. Keskustelu järjestetään Borgå Gymnasiumin juhlasalissa ja se käydään sekä suomeksi että ruotsiksi. Presidentti Niinistö tutustuu myös Borgå Gymnasiumin kirjastoon. Vuonna 1728 perustettu kirjasto on Suomen vanhin.

Borgå Gymnasiumista presidentti Niinistö siirtyy Porvoon torille, jossa hän tapaa kansalaisia kello 16.30. Tapahtuman jälkeen presidentti Niinistö keskustelee kaupungin ja maakunnan johtajien kanssa ajankohtaisista asioista Porvoon kaupungintalolla.

Sitran 50-vuotisjuhlaa vietetään Vantaalla

Maakuntavierailu päättyy tiedekeskus Heurekaan Vantaalle, jossa presidentti Niinistö osallistuu Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran 50-vuotisjuhlaan. Presidentti Niinistö esittää juhlassa tervehdyksen ja luovuttaa Ratkaisu 100 -kilpailun palkinnon. Voittajatiimi saa miljoona euroa toteuttaakseen ratkaisunsa kilpailun haasteeseen ”Miten kaikkien osaaminen saadaan paremmin käyttöön?”.

Presidentti vierailee kaikissa maakunnissa

Presidentti Sauli Niinistö on vieraillut tänä vuonna jo 16 maakunnassa Suomen juhlavuoden kunniaksi. Uudenmaan vierailua edeltää vierailu Ahvenanmaalle ja juhlavuoden maakuntakierroksen päättää vierailu Pohjois-Pohjanmaalle joulukuussa.

Lisätietoja

Kuva: Matti Porre / Tasavallan presidentin kanslia