Satavuotias MTK kertoo maaseudun kasvutarinoita

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

MTK

Vuonna 2017 vietetään Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK ry:n ja valtaosan sen jäsenliittojen ja yhdistyksien 100-vuotisjuhlia. Juhlavuonna MTK kertoo kasvutarinoita maaseudun yrittäjistä ja heidän elämästään.

MTK:n juhlavuoden tavoitteena on nostaa valokeilaan maaseudun elinkeinoja ja vahvistaa maa- ja metsätalousalan ammattiylpeyttä. Juhlavuosi on samalla muistutus maa- ja metsätalouden yhteiskunnallisesta merkityksestä niin historiassa kuin tulevaisuudessakin. Juhlavuosi on myös kiitos suomalaisille, jotka valitsevat pöytiinsä kotimaisia tuotteita.

Vuonna 2017 luvassa on niin maaseudun elinkeinojen historiaan ja edunvalvontaan, ruuan alkuperään ja ruokaketjuun, metsätalouteen, kuin maaseudun kulttuuriin, taiteeseen ja sivistykseen liittyvää ohjelmaa.

Uudellamaalla MTK:n juhlavuosi näkyy heti tammikuussa LUX Helsinki -tapahtumassa, jossa ensiesitetään Teemu Lehmusruusun Maa jalkojemme alla -videotaideteos. Se esitetään kevättalven aikana myös monissa muissa kaupungeissa. Teos tuo maaseudun näkymiä kaupunkeihin suomalaisten pohdittavaksi.

Kesäkuussa Helsingissä järjestetään työhevosten, koneiden ja traktoreiden kavalkadi ja kansanjuhla. Syksyllä ohjelmistossa on esimerkiksi Herkkujen Suomi -tapahtumia ja muita lähiruokatapahtumia. MTK:n juhlavuoteen kuuluu myös paljon paikallista ohjelmaa ympäri Suomen.

Suomi 100 -yhteishankkeet Syödään yhdessä, Bioaika-tapahtumakiertue sekä Tulevaisuuden Kuusi nivoutuvat myös osaksi MTK 100 juhlavuotta.

Katso alta MTK:n juhlavuoden esittelyvideo

Lisätietoja

Hankkeen tiedot
www.kasvutarinoita.fi