Sibeliuksen jykevästä Uusmaalaisten laulusta kuoriutui herkkä pop-sovitus

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Uusmaalaisten laulu_Maakuntalaulut-hanke

Jean Sibeliuksen yli sata vuotta sitten säveltämästä Uusmaalaisten laulusta on julkaistu helposti lähestyttävä pop-versio. Laulua elävöittää Uudenmaan kauniisiin maisemiin sukeltava runollinen musiikkivideo.

Uusi sovitus maakuntalaulusta on herkkä, tunnelmallinen ja toiveikas. Laulussa nykypopin vaikutteet yhdistyvät klassiseen tyyliin Sibeliuksen sävellysperinnettä kunnioittaen. Solistina toimii helsinkiläistynyt laulaja-lauluntekijä ja laulunopettaja Siiri Kangas.

Uusmaalaisten laulun uusi sovitus on osa Maakuntalaulut heräävät uudelleen eloon! -hanketta, joka uudistaa suomalaisia maakuntalauluja monimediallisen tarinankerronnan keinoin.

− Maakuntalaulut herättävät voimakkaita tunteita, paikoin ristiriitaisiakin. Laulut ansaitsevat koskettaa ja yhdistää ihmisiä myös tänä päivänä. Haluamme rohkaista ihmisiä laulamaan ja uudelleenversioimaan näitä tekemällä kappaleista helposti lähestyttäviä, kertoo hankkeen tuottaja Miikka Mäkitalo.

Hanke on aiemmin uudistanut neljä maakuntalaulua: Keski-Suomen kotiseutulaulun, Nälkämaan laulun, Varsinaissuomalaisten laulun sekä Pirkanmaan maakuntalaulun. Maakunnan kauneutta ja ainutkertaisuutta ylistävä Uusmaalaisten laulu sai alun perin kipinän Eteläsuomalaisen osakunnan runokilpailusta. Jean Sibeliuksen säveltämän ja Kaarlo Terhin sanoittaman laulun ensiesitys kuultiin vuonna 1912.

Uusmaalaisten laulusta on tehty vuosien varrella monia versioita, viimeisimpänä Merzi Rajalan kuorosovitus vuodelta 2012. Uusi sovitus täydentää hienosti tätä joukkoa. Se on raikas ja moderni, mutta samalla uskollinen Sibeliukselle.

Maakuntalaulut-hanke on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Lisätietoja

Maakuntalaulut heräävät uudelleen eloon! -hanke

Miikka Mäkitalo, tuottaja, p. 050 414 6463

www.maakuntalaulut.fi

facebook.com/maakuntalaulut