Sukella mukaan Suomen suurimpaan yhteisötaideteokseen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Sydänsyli

Yhteisötaideteos Sydänsyli herättelee jokaisessa meissä olevaa taiteellisuutta ja luovuutta. Hankkeen aikana toteutettavista omakuvista kootaan sadan neliön installaatio lahjaksi satavuotiaalle Suomelle. Yhteensä tuhat omakuvaa luodaan taidetyöpajojen merkeissä taiteilija Paula Rusokallion ateljeella, viinikellarissa tai asiakkaiden omissa toimitiloissa.

Teos kutsuu mukaan yhteiskuntamme eri sektorit lapsista vanhuksiin ja yrityksistä yksityishenkilöihin. Hanke huipentuu Sydänsyli-näyttelyyn syksyllä 2017. Tuloksena on Suomen suurin yhteisötaideteos.

Taidetyöpajoissa menetelmänä on Taidesukellus, joka on lempeä lähestymistapa sisäiseen luovuuteen. Taidesukellus rikkoo taiteen myyttiä siten, että taiteen aloittaminen ja kokeminen on helppoa, hauskaa ja mieltä rikastuttavaa. Ajatuksena on, että yksilö on jo itsessään taideteos, jolloin Taidesukellukseen osallistuva tuottaa taidetta kirjaimellisesti itsestään.

– Sydänsylin filosofiassa hehkuu yhdessä tekemisen voima, onnistumisen ilo ja yksilön aineettoman omaisuuden esiintuominen, Paula Rusokallio kertoo.

Lisätietoja

Hankkeen tiedot
creatimagia.com