Suomalaisen tieteen tarina on täynnä huippuhetkiä

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Tieteen vuosi 2017
Kuva: Helsingin yliopisto, Linda Tammisto

Suomalaisen Tiedeakatemian Tieteen vuosi 2017 -seminaarisarja tekee suomalaista tiedettä tunnetuksi 100-vuotiaan maamme historian, nykypäivän ja tulevaisuuden näkökulmista. Sarjan avaa Tieteen merkitys Suomelle -luento lauantaina 14.1.2017 Helsingin yliopiston päärakennuksessa osana Tieteen päivät -tapahtumaa. Tieteen päivien seminaareja voi seurata myös suorana verkossa.

Tieteen vuosi 2017 -seminaarisarja koostuu kahdeksasta kuukausittaisesta seminaarista, joissa kuullaan suomalaisia huippututkijoita humanisteista luonnontieteilijöihin. Seminaarisarjan kohokohta on toukokuinen SISU-seminaari, jossa suomalaista sisua tarkastellaan niin tieteelliseltä kuin populaarilta kannalta.

Suomalaisen tieteen tarina on täynnä hienoja hetkiä, joista vain osa on yleisemmin tunnettuja. Tieteen tarinaa on ollut rakentamassa tiedemiehiä ja -naisia, joiden tarinat ansaitsevat tulla kuulluiksi. Tiede on ollut mukana rakentamassa suomalaista menestystarinaa. On oleellista tutkia myös niitä mahdollisuuksia, joita tiede voi tarjota suomalaiselle yhteiskunnalle sen luoviessa kohti hyvää tulevaisuutta.

Lisätietoja

Hanketiedot
Tieteen vuosi 2017 -tapahtumat tapahtumakalenterissa