Talvi- ja jatkosodassa kaatuneille ainutlaatuinen kunniavartio itsenäisyyspäivänä

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Sankarihaudoilla kunniavartiosto_kuva Pexels

Suomen itsenäisyyden juhlavuoden kunniaksi itsenäisyyspäivänä toteutetaan ainutlaatuinen kunniavartio. Tavoitteena on saada sankarihaudoille vartioon samanikäisiä miehiä kuin sankarivainajat olivat kaatuessaan.

Kunniavartion järjestäminen syntyi tamperelaisen Kalervo Sipin aloitteesta ja vartio on osa Suomi 100 -juhlavuoden virallista ohjelmaa. Kunnianosoitus on nyt laajenemassa eri puolille Suomea.

Uudellamaalla kunniavartioita ovat toteuttamassa Vantaa, Loviisa sekä Lohjan seudulta Karjalohja, Lohja, Nummi, Pusula ja Sammatti. Edellä mainittujen paikkakuntien sankarihautausmaiden vartioihin voi ilmoittautua verkko-osoitteessa http://bit.ly/2yfoZJu. Toteutuksesta vastaavat kunnat seurakuntien ja muiden yhteistyökumppanien kanssa. Jokainen ilmoittautunut saa oman alueensa yhteyshenkilöltä yksityiskohtaiset ohjeet ja aikataulut ennen tapahtumaa.

Nyt kunniavartioidea on saanut tuulta alleen myös Tuusulassa ja Sipoossa. Ilmatorjuntamuseo etsii Tuusulasta ja Järvenpäästä vapaaehtoisia osallistujia Tuusulan sankarihautausmaan vartioon. Sipoossa kunnianosoitus pidetään vanhalla kirkolla ja mukaan voi ilmoittautua 5. joulukuuta mennessä. Myös muutkin Uudenmaan kunnat ja kaupungit ovat vielä tervetulleita mukaan toteuttamaan kunniavartioita sankarivainajien muistoksi.

Vantaa, Loviisa sekä Lohjan seutu

Ilmoittautumislinkki

Yhteyshenkilöt

Vantaa: Neetta Eriksson

Loviisa: Berndt-Gustaf Schauman

Lohjan seutu: Panu Mäkelä

Sipoo ja Tuusula

Ilmoittautuminen sähköpostitse tai puhelimitse. Huom. Mainitsethan ilmoittautumisviestissä koko nimesi, yhteystietosi sekä syntymäaikasi.

Yhteyshenkilöt

Sipoo: Carola Juselius, p. (09) 2353 6211

Tuusula: Matti Kulmala, p. 040 538 5515

Lisätietoja:

Kunniavartiot suomifinland100.fi -sivustolla

Lohjan seudun kunniavartio

Vantaan kunniavartio

Sipoon kunniavartio

Tuusulan kunniavartio

Suomi 100 Uusimaa:

Virpi Martikainen, Uudenmaan Suomi 100 -projektipäällikkö ja aluekoordinaattori