Tervetuloa kylään – saatat yllättyä!

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Avoimet kylät
Kuva: Suomen Kylätoiminta ry

Avoimet kylät -hanke kutsuu tutustumaan suomalaisiin kyliin Hangosta Utsjoelle. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi kylillä tapahtuu entistä näkyvämmin. Avoimet kylät -päivänä 10.6.2017 järjestetään tapahtumia niin pienissä kuin isoissakin kylissä. Ohjelmassa on mukavaa yhdessä olemista ja tutustumista kylien elämänmenoon.

Uudeltamaalta hankkeessa mukana on SILMU-kylät, jonka toiminta-alueeseen kuuluvat Askola, Lapinjärvi, Loviisa, Myrskylä, Mäntsälä, Pornainen, Porvoo, Pukkila ja Sipoo.

Avoimet kylät -päivän kylätapahtumia voivat olla esimerkiksi opastettuja luontokierroksia, musiikkiesityksiä, kirpputoreja tai kahviloita. Tapahtumat kuvastavat kunkin kylän henkeä ja perehdyttävät samalla kylien asukkaisiin, elinkeinoihin ja historiaan. Avoimet kylät -päivä antaa myös mahdollisuuden tutustua kylien tonttitarjontaan ja palveluihin.

Tapahtumia järjestetään avoimet ovet -hengessä ja ohjelmista vastaavat  kylien aktiiviset ihmiset, yhdistykset, yritykset ja toimijat. Päivän organisoivat valtakunnallisesti maakunnalliset kyläyhdistykset yhdessä Suomen Kylätoiminta ry:n kanssa.

Sinunkin kyläsi mukaan teemapäivään

Itäisen Uudenmaan SILMU-kylät hakee parhaillaan kyliä mukaan Avoimet kylät -päivään. Lisätietoa itäisen Uudenmaan kylätoiminnasta ja ilmoittautumisohjeet kyläpäivään löydät SILMU-kylien verkkosivuilta.

Lisätietoja

Hankkeen tiedot
SILMU-kylät