Tiimit ratkaisevat planeettamme haasteita Helsinki Challengessa

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Aurinkopaneelit

Tiedepohjainen ideakilpailu ja kiihdyttämöohjelma Helsinki Challenge luo ratkaisuja maailman suuriin haasteisiin ja tulevaisuuden hyvinvoinnin rakentamiseen tiedeyhteisön ja yhteiskunnan osaajien yhteistyöllä. Suomen juhlavuonna kilpailun teemoja ovat ihminen muutoksessa, kestävä planeetta ja urbaani tulevaisuus. Teemat kiinnittyvät YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin. Kilpailun palkinto on 375 000 euroa ja se on tarkoitettu ratkaisun toteuttamiseen. Se voi olla esimerkiksi uusi tieteenala, kaupallistettava idea, yrittäjyyttä tai uraauurtavaa tutkimusta.

Viime vuoden puolella käynnistynyt kilpailu on edennyt nyt semifinaalivaiheeseen. Kaikki 20 semifinalistia kertovat ideoistaan Helsinki Challenge Semifinal Pitch Night -illoissa 6.–7. kesäkuuta. Tilaisuutta voi seurata suorana YouTubessa. Esitysten jälkeen tuomaristo valitsee finaaliin pääsevät tiimit. Kilpailu huipentuu finaaliin 24.11.2017, jolloin tiimit esittävät ratkaisunsa vielä viimeisen kerran. Tämän jälkeen tuomaristo julkistaa koko kilpailun voittajan.

Helsinki Challenge syntyy suomalaisten yliopistojen yhteistyönä. Helsingin yliopiston kanssa kilpailun järjestävät Aalto-yliopisto, Hanken Svenska Handelshögskolan, Itä-Suomen yliopisto, Jyväskylän yliopisto, Oulun yliopisto, Taideyliopisto, Turun yliopisto, Vaasan yliopisto ja Åbo Akademi.

Helsinki Challenge -kilpailu on yliopistojen panostus tieteen merkityksen ja vaikuttavuuden näkyväksi tekemiselle, uusien tiedeperustaisten avausten mahdollistamiselle sekä tieteen ja yhteiskunnan vuoropuhelun vahvistamiselle. Palkinto on vain yksi kilpailun hyödyistä. Kiihdyttämöohjelma tukee tiimejä kumppanuuksien ja rahoituksen hankkimisessa, synnyttää uudenlaisia yhteistyökuvioita ja tuo tutkimuksesta kumpuaville uusille avauksille näkyvyyttä.

Lisätietoja

challenge.helsinki.fi