Turvallisin mielin Kaivarin lentonäytökseen

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

 

Kaivopuisto, lentonäytös
Kuva: Ilmailumuseo

Helsingin Kaivopuissa järjestetään perjantaina 9. kesäkuuta ilmailun suurtapahtuma. Kun iso määrä lentokoneita pörrää pääkaupungin ilmatilassa, on turvallisuusasiat mietittävä huolella. Katsojan ei kuitenkaan tarvitse huolehtia, sillä järjestäjät ovat hioneet turvallisuussuunnitelmaa jo lähes vuoden.

Suomi 100 -ohjelmaan kuuluva Kaivopuiston lentonäytös esittelee suomalaisen ilmailun historiaa, nykypäivää ja tulevaisuutta. Ilmailumuseon järjestämä tapahtuma on maksuton ja avoin kaikille. Siitä odotetaan yhtä juhlavuoden suurimmista yleisötapahtumista. Liikenteen turvallisuusvirasto Trafi on tehnyt tiivistä yhteistyötä järjestäjien kanssa jo viime lokakuusta asti.

– Kaivopuistossa on huomioitava paitsi kaupungin läheisyys, myös vene- ja laivaliikenne. Veneily on kokonaan kielletty turva-alueella lentonäytöslinjan alapuolella, kertoo Jarmo Selonen Trafista.

Korvatulpat katsojan tärkein turvatoimi

Yleisön kannalta suurimman riskin aiheuttaa lentomelu. Tapahtuma-alueella on jaossa korvatulppia, mutta paikalle aikovia kehotetaan tuomaan mukaan omat kuulonsuojausvälineet, mikäli mahdollista. Myös lemmikit kuten koirat voi olla viisasta jättää kotiin.

Kaivopuiston taivaalla nähdään perjantaina kattaus harvinaisia ilma-aluksia. Jarmo Selosen oma suosikki on harvoin Suomessa nähty Red Arrows, eli Britannian Kuninkaallisten ilmavoimien taitolentoryhmä. Ryhmä ylittää poikkeusluvalla Helsingin kantakaupungin liukuessaan esityslinjalle.

– Jos sää on hyvä, ovat värisavujuovaa taivaalle piirtävät punaiset hävittäjät hienoa katseltavaa, Selonen vinkkaa.

Ilmailunäytös järjestetään 9. kesäkuuta klo 17–21, Kaivopuiston tapahtumakeskus on avoinna koko päivän klo 10–22. Alueella on ilmailuhenkistä ohjelmaa koko perheelle.

Lisätietoja

www.kaivariairshow.fi
Tapahtuma Facebookissa