Valokuvanäyttelyssä I.K. Inhan Helsinki ja nykypäivä yhdistyvät

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Sadan vuoden aikahyppy – Vilhonkatu
Karoliina Veijon teos ”Vilhonkatu – Vilhelmsgatan – Vilhonkatu 60 x 41 cm” sarjasta Sadan vuoden aikahyppy.

Helsingissä asuva ja työskentelevä valokuvataiteilija Karoliina Veijo on koostanut Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi I.K.Inhan Helsinki-aiheisten mustavalkokuvien pohjalta värikkäitä valokuvakollaaseja, joissa mennyt aika ja tämä päivä kohtaavat visuaalisen taiteen kautta. Projektin päänäyttely on esillä Finlandia-talon Galleria Verandassa 1.5.–4.8.2017.

I.K.Inha (1865–1930) ikuisti Helsinkiä kameransa kanssa WSOY:n pyynnöstä kesällä 1908. Nykyään nuo kuvat kuuluvat Suomen valokuvataiteen museon kokoelmiin. Karoliina Veijo on taltioinut Inhan Helsinki-kuvien kohteita vuosina 2016–2017 ja koostanut niistä tietokoneavusteisesti yli kahdenkymmenen teoksen ”Sadan vuoden aikahyppy” -sarjan.

Teoksissa voi nähdä menneiden vuosien kadunlakaisijan tämän päivän Svenska Teaternin mainostaulun vierellä tai vuosisadan alussa syntyneen pikkupojan keskellä kevään 2017 liikennettä. Kuvauskohteina ovat olleet mm. Valtioneuvoston linna, Vanha Ylioppilastalo sekä Alvar Aallon suunnittelema Stora-Enson pääkonttori.

Työt tarjoavat lähtökohdan mm. pohdinnoille omista juurista, pääkaupunkimme historiasta sekä pysyvyydestä ja muutoksesta. Näyttely sopii kaikenikäisille ja avaa niin paikallisille, kuin
matkailijoillekin Helsingin historiaa taiteen keinoin. Teokset on koostettu kokonaisista valokuvakerroksista säätämällä niiden läpinäkyvyyttä ja värejä. Työt ovatkin taiteellisesta ulkoasustaan huolimatta hyvin dokumentaarisia ja uskollisia valokuvan autenttisuudelle.

Karoliina Veijo on jyväskyläläissyntyinen, Helsingissä asuva valokuvataiteilija. Hänen tavaramerkkejään ovat värikkäät arkkitehtuuripotretit sekä kerrostetut, luontoa, arkkitehtuuria ja
niiden suhdetta tutkivat teokset. Veijon teoksia on ollut esillä vuodesta 2010 saakka yli 25 näyttelyssä ja taidetapahtumassa.

Näyttely avoinna 1.5.–4.8.2017 arkisin klo 9–19 sekä aina kaksi tuntia ennen konsertteja Finlandia-talolla osoitteessa Karamzininranta 2 / K2 & M4 (pääovi Mannerheimintien puolella).

Lisätietoja

Hankkeen tiedot
karoliinaveijo.com