Vanhat talot hurmaavat Loviisassa

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Loviisan Wanhat Talot, Suomi 100 Uusimaa
Loviisan Wanhat Talot. Kuva: Tuula Palaste


Yksityiset kodit Loviisan historiallisissa taloissa avaavat ovensa Yhdessä -viikonloppuna 26.–27.8. Vuosittain järjestettävästä vanhojen talojen viikonlopusta on ehtinyt tulla itäisen Uudenmaan suosituin yleisötapahtuma.

Loviisan Wanhat Talot -viikonloppuna kaupunki on tulvillaan nähtävää ja koettavaa. Herkkujen puistossa tarjoillaan lähiruokaa, Lovisa Gymnasiumissa järjestetään keräilymessut ja Aleksanterinpihalla antiikkimarkkinat. Vanhoihin taloihin vihkiytyneille on tarjolla perinne- ja korjausrakentamisen seminaari, ja kulttuurinnälkäisille näyttelyitä sekä konsertteja.

Loviisan Wanhat Talot on myös Suomen suurin avoimien puutarhojen ja pihapiirien keskittymä. Kun paikalliset asukkaat pitävät pihoissaan lukuisia kirpputoreja ja “pop up-kahviloita” on tunnelma taattu.

Osa taloista avautuu vieraille jo perjantaina 25. elokuuta, jolloin vietetään loviisalaisten yhteistä kaupunkijuhlaa, Kimppaa. Onnekkaimmat pääsevät jopa muutamaan taloon yökyläilemään.

Kävelykierrokselle kaupungin historiaan

Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi Loviisan Wanhat Talot ja Loviisan oppaat kutsuvat tapahtumavieraat kävelykierroksille, joilla tarkastellaan Loviisan kaupungin elämään sadan vuoden ajalta. Teemoina ovat kaupunkikuvan säilyminen, rakennuskulttuuri, historian kuuluisat loviisalaiset sekä maailmansotien aika Loviisassa.

Maksuttomat kävelykierrokset järjestetään 26.–27.8.2017 klo 12 ja 14. Suomen- ja ruotsinkieliset ryhmät lähtevät liikkeelle Kappelinpuistosta.

 

Lisätiedot tapahtumista:

Loviisan Wanhat Talot -tapahtuma

Loviisan Kimppa