Vantaa edistää terveyttä ja hyvinvointia

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone
Sydän rannalla
Kuva: Suomi 100, Suvi-Tuuli Kankaanpää

Vantaan sosiaali- ja terveyspalvelut keskittyy juhlavuonna terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseen Sata kertaa parempi olo -teemalla. Katseet suunnataan Suomen tulevaisuuteen; huolehtimalla omasta ja läheistensä hyvinvoinnista huolehtii koko Suomesta.

Vantaan hyvinvointikokonaisuudessa on otettu huomioon kaikki kaupunkilaiset lapsista vanhuksiin. Sata kertaa parempi olo -kokonaisuus koostuu useasta pienemmästä tapahtumasta ja alateemasta. Järjestelyissä ovat mukana yhteistyökumppanit kaupungin omasta organisaatiosta sekä sen ulkopuolelta. Mukana on esimerkiksi järjestöjä sekä hyvinvointia tuottavia yrityksiä.

Laajin Sata kertaa parempi olo -tempaus on 9.10.–15.10.2017 järjestettävä Suomi 100 vuotta -hyvinvointiviikko. Viikon tarkoituksena on lykätä hyvä olo liikkeelle niin, että kuntalaiset innostuvat hyvinvoinnistaan.

Panostusta perheisiin ja yksinäisyyden torjuntaan

Toukokuussa Vantaa keskittyi perheisiin ja leikkimisen tärkeyteen valtakunnallisen Leikkipäivän tapahtumissa. Lapsille järjestettiin muun muassa poniajelua ja kasvomaalausta sekä koko perheelle perinteisiä pihaleikkejä. Lisäksi tapahtumissa oli mahdollisuus tutustua Vantaan kaupungin perheille järjestämiin palveluihin.

Vanhuspalveluissa halutaan juhlavuonna nostaa esiin Vantaan ikääntyneen väestön hyvinvointisuunnitelmasta keskeisiä asioita. Tällaisia ovat muun muassa kotona asumisen tukeminen, yksinäisyyden vähentäminen ja liikuntakyvyn ylläpitäminen ja parantaminen. Kokonaan uutena aktivointimuotona vanhuspalveluissa otetaan käyttöön riksapyörät, joiden kyydissä ikäihmiset pääsevät ulkoilemaan.

Yhdessä eroon yksinäisyydestä -tapahtumia järjestetään yhdessä yhteistyökumppanien kanssa. Tapahtumien tavoitteena on edistää ikäihmisten psyykkistä, sosiaalista ja fyysistä hyvinvointia. Vanhuspalvelut haluaa juhlavuonna aktivoida senioreita myös löytämään erilaisia aktiviteetteja ja tilaisuuksia, joissa tavata muita ihmisiä.

Lisätietoja

vantaa.fi/suomi100