Verkkolehti vaalii lasten ja nuorten sananvapautta

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

Valokuvausta

Sanomalehtien Liitto tuottaa Suomi 100 vuotta -juhlavuodeksi Meidän juttu -verkkosanomalehden, jossa julkaistaan lasten ja nuorten kirjoittamia oikeita uutisia isoista yhteiskunnallisista aiheista.

Lehden sisällöt tekevät lapset ja nuoret, mutta uutisten äärelle pysähtyvät myös aikuiset. Ympäri Suomea asuvat nuoret toimittajat kirjoittavat juttuja ja tekevät videoita Meidän juttuun itselleen tärkeistä aiheista ja näkökulmista. Jutut kertovat siitä, mitä nuoret ajattelevat yhteiskunnasta juuri nyt Suomen täyttäessä sata vuotta.

Toimituksessa ovat mukana kaikki ala- ja yläkoululaiset, lukiolaiset ja ammattikoululaiset, jotka opettaja on ilmoittanut mukaan. Jutut tehdään pääasiassa koulussa eri oppiaineiden tunneilla. Journalististen juttujen, jotka oikeasti julkaistaan, tekeminen on lapsille ja nuorille innostava tapa opetella kriittistä medialukutaitoa sekä sananvapautta ja siihen kuuluvaa vastuuta.

Meidän juttu -verkkolehti ilmestyy koko itsenäisyyden juhlavuoden ajan. Projektissa mukana olevat Sanomalehtien Liiton jäsenlehdet voivat julkaista lasten ja nuorten Meidän juttuun tekemiä sisältöjä myös omissa verkko- ja printtilehdissään.

Lisätietoja

Hankkeen tiedot
meidanjuttulehti.fi