Villa eilen, tänään ja huomenna

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone

FinVillage

Metropolia ammattikorkeakoulun FinVillage-hanke tuo perinteisen suomalaisen villan ja neuleosaamisen nykyaikaan. Hanke juhlistaa Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä kokoamalla villan ja neuleen parissa toimivat ammattilaiset, tuottajat, suunnittelijat, opiskelijat ja harrastelijat yhteen jatkamaan suomalaisen tekemisen perinnettä. Kokoontuminen huipentuu elämykselliseen neule- ja villanäytökseen sekä tapahtumaan 29.9–1.10.2017 Suvilahden Kattilahallissa.

FinVillage-hankkeen tavoitteena on aktivoida yksittäisiä ihmisiä, mutta myös rakentaa kestäviä verkostoja oppilaitosten, yritysten ja yhteisöjen välille. Päämääränä on myös vahvistaa suomalaista identiteettiä yhdessä tekemällä ja edistää suomalaisen designin toimintaedellytyksiä ja liiketoimintaa myös ulkomailla.

Virkkaustyöpaja ja suunnittelukilpailu käynnissä parhaillaan

Keravan taidemuseo Sinkan Näkyväksi neulottu – Yarn Visions näyttelyssä on FinVillage-tapahtumiin liittyvä Itämereen sukellus -teosesittely, joka koostuu Metropolian tekstiilisuunnittelun opiskelijoiden virkkaamalla tehdyistä töistä. 11.1 – 22.2 keskiviikkoisin klo 16–19 kävijät voivat osallistua hyväntekemistyöpajaan, jossa teoksia jatketaan yhdessä virkaten. Teokset huutokaupataan Finvillage tapahtumassa Helsingin Suvilahdessa sunnuntaina 1.10.2016. Tuotto luovutetaan Itämeren suojeluun John Nurminen säätiölle.

Lue lisää näyttelystä

Suomi-kertoo neuloen on kaikille avoin suunnittelukilpailu, joka on avoinna toukokuuhun asti. Kilpailun tehtävänä on kertoa tarina ja suunnitella sekä valmistaa siihen liittyvä neuleasukokonaisuus juhlistamaan Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä.  Suunnittelukilpailu etsii uusia näkökulmia neuleeseen niin tarinallisesti, visuaalisesti kuin myös käytön kannalta. FinVillagen avustuskohteena on Itämeren luonto ja myös se voi näkyä töissä.  Asiantuntijaraati valitsee 10 asukokonaisuutta FinVillagen päätapahtuman muotinäytökseen Suvilahden Kattilahallissa 30.9.2017. Kaikki kilpailuun lähetetyt valmiit neuleasukokonaisuudet ovat esillä Kattilahallin näyttelyssä.

Lue lisää kilpailusta

Lisätietoja

finvillage.metropolia.fi